Selma Bijedić

Mostarka koja je pokorila modni svijet: Naš grad je poznat po dobro obučenim ženama

Lifestyle / Flash | 05. 05. 2016. u 08:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Selma Bijedić (22) je mlada dizajnerica i blogerica iz Mostara koja polako, ali sigurno osvaja bh. modnu scenu. Na društvenim mrežama je prate tisuće ljudi diveći se njezinim odjevnim kolekcijama.

Dizajnerica je u suradnji s dućanom Have2Have iz Sarajeva kreirala modnu kolekciju ''Candylicious''. Na ovoj kolekciji je radila dva mjeseca.

''Cilj je bio da se stvori kolekcija koja je nosiva, vesela i koja ima ljetne vibracije. Puna je boja i zanimljivih krojeva. Koristili smo boje koje su trenutno in, a to su pastelne boje. Dodaci kolekciji su pom pom loptice, koje su je u potpunosti upotpunile'', rekla je Selma za Bljesak.info i dodala kako je kolekcija dostupna u spomenutom dućanu i putem interneta.

Nagrada za Furore

Selma je osvojila glavnu nagradu na natjecanju za mlade dizajnere ''Perwoll New Generation 2016''. Dobila je 1000 eura i besplatnu revijalnu prezentaciju svoje nove kolekcije na 37 Nivea BH Fashion Weeku Sarajevo jesen/zima 2016.

''Moja kolekcija se zove Furore i inspirirana je futurizmom i punk stilom. Boje koje sam koristila za ovu kolekciju su crna, bijela, te metalic. Posebno sam prerađivala materijale'', rekla je Selma.

Selma je treća godina modnog dizajna na Visokoj školi Logos. Već dvije godine vodi blog Art of style. Kaže kako je modni blog na ovim prostorima za mnoge nepoznanica, ali kako se vidi napredak na ovom području. Također, ističe i kako polako napredujemo po načinu odijevanja.

Žene u Mostaru imaju stila

''Mostar je uvijek bio poznat po dobro obučenim ženama i ženama koje imaju stila. Mostar se stvarno izdvaja od svih drugih bh. gradova. Međutim, kada govorim o modnoj sceni u BiH ona je dosta nerazvijena i ne posvećuje joj se dosta pozornosti. Smeta mi uniformiranost, što se svi oblače skoro isto, mada postoje pojedinci koji se izdvajaju. Iz godine u godinu napredujemo'', rekla je Selma.

??

Fotografiju objavljuje Dreamer. Believer. Achiever. ?? (@selma_bijedic)Tra 14, 2016 u 6:11 PDT

 

Dizajnerica je rekla kako se ovog proljeća i ljeta nosi jeans ''koji nikad nije ljepše izgledao''.

''Boje koje su sada moderne su pastelne boje, plava, roza, metalic, a jako je zastupljena kombinacija crne i bijele. U svim high street kolekcijama su prisutni boho i rockerski stil. Mislim da ćemo to 'furati' ovog proljeća i ljeta'', rekla je modna dizajnerica.

Selma je rekla kako radi na velikoj kolekciji koja će biti prezentirana u listopadu na Fashion Weeku u Sarajevu. Uskoro namjerava pokrenuti liniju cool majica s printevima, a naravno neće zapostaviti ni fakultet.

??????

Fotografiju objavljuje Dreamer. Believer. Achiever. ?? (@selma_bijedic)Ožu 31, 2016 u 7:32 PDT

Kopirati
Drag cursor here to close