Memorijalni skokovi

Mostar: Vratimo rijeku plivačima

Lifestyle / Flash | 07. 07. 2017. u 21:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskom naselju Donja mahala u petak poslijepodne održani su memorijalni skokovi u znak sjećanja na Azera Dželilovića. Skokove je izvelo desetak skakača, među kojima su bili mladi, ali i oni koji su sudjelovali i na natjecanju skokova sa Starog mosta.

"Udruženje je i ove godine organiziralo skokove u čast sjećanja na zapovjednika, heroja i Zlatnog ljiljana Azera Dželilovića. Cilj udruženja je da se mlađa raja vrati na Neretvu, da vratimo rijeku plivačima.

Mnogo mi je drago da skaču djeca koja su se posljednjih dana oslobodili na Neretvi uz nas odrasle i izrazili želju da sudjeluju. Iskreno se nadam da će buduće generacije imati više sluha da silaze na Neretvu da provode dane kako smo ih mi nekada provodili", kazao je predsjednik Udruženja građana 'Sinovi mahale' Dževad Pašić.

Skokovi su bili revijalnog karaktera. Pašić ističe da već dvije godine postoji ideja da organiziraju skokove natjecateljskog karaktera, ali kako kaže sve zavisi od financija.

Azer Đelilović je prije 15 godina tragično nastradao prilikom ronjenja na lokaciji Crno vrelo, na hidroakumulaciji Salakovac. Azer je bio vješt i hrabar borac u obrambeno-oslobodilačkom ratu 92-95., kako to s ponosom danas ističe raja iz Donje mahale, pa je zato obaveza više pamtiti i ne zaboravljati borce, istinske heroje u obrani Mostara i Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close