Projekt

Mostar: Sportske aktivnosti za djecu s Down sindromom

Pored sportskih aktivnosti u sklopu projekta bit će organizirano i stručno predavanje psihologa o važnosti podržavajuće okoline, pristupu i prihvaćanju osoba s Down sindromom.
Lifestyle / Flash | 15. 02. 2021. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga "Zdrav život Kinezis" uz potporu njemačkog Veleposlanstva u BiH, kao i Sportskog saveza Grada Mostara provodi projekt "Tjelesna aktivnost bez granica", koji za cilj ima uključivanje osoba s Down sindromom u sportske aktivnosti.

Iz spomenute udruge pozivaju roditelje djece s Down sindromom da se jave Udruzi za Down sindrom u Mostaru na adresi (Zagrebačka 34) ili na broj mobitela 063 299 956, kako bi svoju djecu priključili ovom projektu koji će biti besplatan za sve korisnike.

"Ovim projektom kroz osnovnu obuku i uključivanje u sport i tjelesnu aktivnost osobama s Down sindromom želi se omogućiti zadovoljavanje potrebe za kretanjem, socijalizacijom i druženjem, kao i brigu za zdravlje", istaknuo je voditelj projekta uime udruge "Kinezis" Franjo Lovrić.

U realizaciji projekta svoj doprinos dat će i FPMOZ - Studij kineziologije Sveučilišta u Mostaru, čiji će profesori i studenti provoditi projektne aktivnosti u sportskim dvoranama sveučilišnog kampusa u Rodoču utorkom i četvrtkom od 18 do 19 sati.

Pored sportskih aktivnosti u sklopu projekta bit će organizirano i stručno predavanje psihologa o važnosti podržavajuće okoline, pristupu i prihvaćanju osoba s Down sindromom.

"Nadamo se kako će sama realizacija projekta omogućiti osobama s Down sindromom samostalno sudjelovanje u različitim sportskim disciplinama, kao i da će kroz realizaciju našega projekta stvoriti pozitivna atmosfera i među ostalim sportskim kolektivima u gradu Mostaru koji će svoja vrata otvoriti i za osobe s Down sindromom u skladu sa njihovim mogućnostima", istaknuo je Lovrić.

Kopirati
Drag cursor here to close