Žućo

Mostar: Priča jedne obične kante za smeće

''Ja sam jedna obična kanta za sitni otpad.''
Lifestyle / Flash | 26. 09. 2020. u 19:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pozdrav svima,

Ja sam jedna obična kanta za sitni otpad. Pametna sam i puno sam vas stajala, ali izgleda da sam za ovu čudnu gradsku upravu i njena komunalna poduzeća ipak samo najobičnija kanta. Možda ne znate ili se ne sjećate, od prvog dana stojim odbačena uz jedan zid i ničemu ne služim osim što sam dvije godine bila puna otpada. Ispala sam prava tuka ! A ja bolje znam i njemački od nekih koji su vam obećavali kako će doći "Nijemci" i srediti smeće u gradu. Znam kako se troše ogromni novci da bi vas naučili kako smeće nije otpad, iako sa mnom ovako prljavom i zapuštenom pokazuju da ih stvarno nije briga. Pa da su me barem jednom ispraznili otkad su me samu ostavili uz taj zid. Prislonili su me kao kakvo staro biciklo i zaboravili.

Pojavili su se i novi modeli, moji nasljednici, koji se šepure po Rondou, ali nisam toliko stara da ne mogu "dati ruke" ?! Onda je jedno jutro do mene došao jedan čudan lik, lijepo odjeven, poslovan čovjek koji je glasno prokomentirao kako sam ja, prislonjena uz taj zid beskorisna, utovario me u automobil i evo me u jednom lijepom kvartu uz neke betonske klupe. Tu sam čula kako će on i te klupe renovirati pa ću imati još ljepše društvo. Taj čovjek me očistio, dobila sam PVC vrećicu i opet o meni netko brine. Naravno, to nisu oni komunalci niti čudaci iz gradske uprave, sad sam zbrinuta kod dobrih ljudi. HVALA im na tomu''.

Ova poruka objavljena je na stranici Žućo Bosna i Hercegovina, s porukom kako svi mogu postati ''Žućo''. U Žući se bore protiv svih oblika onečišćenja i zagađenja jer na taj način se borimo za čišću sadašnjost i zeleniju budućnost generacija koje dolaze.

Pozdrav svima, Ja sam jedna obična kanta za sitni otpad. Pametna sam i puno sam vas stajala, ali izgleda da sam za ovu...

Objavljuje Žućo Bosna i HercegovinaSubota, 26. rujna 2020.
Kopirati
Drag cursor here to close