Park Zrinjevac

Mostar postao dio Europskog tjedna mobilnosti; u petak fitness trening

Kordić, Kevelj i Sattler otvaraju Europski tjedan mobilnosti u Mostaru
Lifestyle / Flash | 15. 09. 2022. u 02:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plakat manifestacije / Tjedan mobilnosti u Mostaru

Grad Mostar po prvi put je formalno registriran na stranici European mobility week (Europski tjedan mobilnosti), te će u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara i brojnim udruženjima i organizacijama sudjelovati u pripremama brojnih aktivnosti na temu održive mobilnosti.

Europski tjedan mobilnosti je europska inicijativa nastala s ciljem poticanja malih i velikih gradova na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u vremenu od 16. do 22. rujna.

Svečano otvaranje Europskog tjedna mobilnosti i predstavljanje programa u Mostaru bit će upriličeno u petak 16.9. u 18 sati u Parku Zrinjevac kada će se prisutnima obratiti gradonačelnik Grada Mostara dr. Mario Kordić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj i voditelj Izaslanstva EU u BiH Johann Sattler.

Nakon svečanog otvaranja slijedi outdoor fitness trening za sve u vodstvu trenerice Jasmine Kavazović, te bogat sadržajni program.

Manifestacija je sastavljena od tri glavne komponente; tjedna aktivnosti, trajnih mjera za uvođenje održive mobilnosti, kao što su npr. uvođenje i/ili širenje pješačkih zona, uvođenje sustava javnih bicikala, unaprijeđenje sustava javnog prijevoza te “Dana bez automobila” koji se održava 22.9. i predstavlja središnji događaj Europskog tjedna mobilnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close