Francuski volonter

Mostar: Humanitarna Peugeot karavana posjetila Centar „Los Rosales“

Već osmu godinu za redom oko tisuću mladih Francuza kreće u ljetnu avanturu u okviru koje u svojim Peugeotima 205 obilaze Europu te usput posjećuju i daruju potrebitu djecu i mlade.
Lifestyle / Flash | 04. 08. 2023. u 12:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski volonter, članovi humanitarne karavane Europ’Raid, posjetili su u petak Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ te su tom prigodom darovali štićenike Centra školskim priborom i sportskom opremom.

Već osmu godinu za redom oko tisuću mladih Francuza kreće u ljetnu avanturu u okviru koje u svojim Peugeotima 205 obilaze Europu te usput posjećuju i daruju potrebitu djecu i mlade.

Ove godine na put je krenulo 230 Peugeota, koji će u 22 dana posjetiti 20 zemalja i prevaliti više od 8.000 kilometara. Kao i prethodnih godina, jedna od postaja na njihovom putu je Mostar, odnosno Centar „Los Rosales“.

''Krenuli smo iz Sochauxa prije šesta dana. Pred nama je put koji ide kroz 20 europskih zemalja, a cilj našeg putovanja je darovati i obradovati učenike'', kazao je član ekspedicije Eddy Bouyer.

Emilien Colineau dodao je kako su automobili u kojima putuju stari trideset i više godina i u njima nema klima-uređaj, no to ih ne obeshrabruje u namjeri da ispune svoju humanitarnu zadaću.

Direktorica Centra „Los Rosales“ Mirna Mezit zahvalila je gostima na uručenim darovima, istaknuvši kako ti mladi ljudi mogu biti primjer.

''Zamislite koliki je to entuzijazam da se, malte ne, pređe cijeli svijet, da se dođe u Mostar i da se usreći naše korisnike. Znamo kakve su temperature ne samo kod nas, već i u cijeloj Europi, i oni u ovim autićima, punim školske i sportske opreme, pređu ogromne kilometre i usreće našu dječicu. To treba biti primjer nama, da mijenjamo svoju svijest, da se okrenemo i pogledamo one koji žive oko nas, a ne da uvijek gledamo samo na sebe'', poručila je Mezit.

Kopirati
Drag cursor here to close