Nema žena

Mjesto gdje muškarci imaju sve, osim najvažnijeg

Lifestyle / Flash | 02. 05. 2017. u 12:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Farski otoci suočavaju se s ogromnim problemom – nedostaju im žene. Zbog toga su tamošnji muškarci počeli tražiti supruge u drugim zemljama, prije svega na Tajlandu i Filipinima.

Kako se supruge iz toplih krajeva snalaze u zemlji u kojoj zima traje i do šest mjeseci, istraživao je britanski BBC.

Athaya Slaetalid doselila je s Tajlanda.

"Samo sam sjedila kraj peći. Ljudi bi mi govorili da izađem jer je napolju sunce, ali ja bih im rekla da me samo puste na miru", ispričala je za BBC.

Bilo je to prije šest godina i priznaje kako joj je u početku bilo zaista teško. Supruga Jana je upoznala na Tajlandu preko prijatelja, prenosi N1.

"Znao sam da će biti izazov preseliti Athayu iz Tajlanda u nešto potpuno suprotno i naravno da sam se brinuo", iskren je Jan.

Međutim, snašla se i sada je zadovoljna životom na Farskim otocima.

Trenutno na Farskim otocima živi 300 žena s Tajlanda i Filipina. Ne zvuči kao mnogo, ali na populaciju od 50.000 ljudi, čine ozbiljnu etničku manjinu.

Veliki broj mladih se iselilo na studije, nakon čega se nikada nisu vratili.

Prema riječima premijera Axela Johannesena trenutno na Farskim otocima nedostaje 2.000 žena.

Antonette Egholm došla je na Farske otoke s Filipina. I ona je zadovoljna novim životom. U Manili se brinula zbog kriminala, loše ekonomske situacije, prljavštine, a ovdje ne mora da razmišlja čak ni ako ostavi kuću otključanu.

Farski otoci su dio Kraljevine Danske, ali imaju svoj jezik i specifičnu kulturu, pogotovo kada je riječ o hrani. Vole jesti fermentisanu ovčetinu, sušeni bakalar, a ponekad i kitovo meso.

Kopirati
Drag cursor here to close