Proslava jubileja

Francuska britanskoj kraljici poklonila konja

Dar je primio lord Rupert de Mauley u dvorcu Windsor u ime Elizabete II.
Lifestyle / Flash | 03. 06. 2022. u 09:28 Bljesak.info
Fabuleu de Maucour, cadeau de la Présidence à la reine Élisabeth II pour son jubilé de platine

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski predsjednik Emmanuel Macron darovao je britanskoj kraljici Elizabeti II. konja francuske Republikanske garde za njezinu 70. godišnjicu na tronu, objavila je Elizejska palača.

Sedmogodišnji pastuh Fabuleu de Maucour svojom elegancijom, skladnim držanjem i dobrim mentalitetom utjelovljuje francusko konjogojstvo, poručuju iz Elizejske palače.

Potječe sa sjeveroistoka Francuske, potomak je sportskih konja, a početkom svibnja prvi put je pratio Macrona niz Elizejske poljane, prenosi Hina. 

Fabuleu je darovan sa sedlom francuske konjice, uzdom i sabljom. Još se ne zna kad će se kraljica, poznata ljubiteljica konja, susresti s njim, navodi dpa.

Dar je primio lord Rupert de Mauley u dvorcu Windsor u ime Elizabete II., piše AFP.

Francuski predsjednik namjerava i nizom gesta proslaviti kraljičin jubilej. Ponovno je zapalio plamen Slavoluka pobjede u Parizu.

Posadit će 70 bijelih bukvi uz britanski memorijalni centar u spomen iskrcavanja u Normandiji, a neke javne zgrade na sjeveru Francuske bit će osvijetljene u bojama britanske zastave.

Istodobno, i sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un čestitao je kraljici Elizabeti II. njezinih 70 godina na prijestolju, objavilo je u petak u Pjongjangu ministarstvo vanjskih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close