Sve jači i zreliji

Dan Los Rosalesa: Ustanova koja svojim korisnicima pruža šansu za ravnopravan život

''Smatramo da smo jedna ustanova koja radi svakodnevno na potpunoj inkluziji djece i mladih sa poteškoćama u razvoju u sve sfere društva'', istaknula je Mezit.
Lifestyle / Flash | 11. 03. 2020. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iz dana u dan sve smo zreliji, jači i izrastamo u jednu ustanovu koja je sigurno jedinstvena u Mostaru, HNŽ-u i šire'', kazala je direktorica centra 'Los Rosales' Mirna Mezit na svečanosti dana ovog centra. 

Centar 'Los Rosales' trenutačno ima 130 korisnika, starosne dobi od 2 do 45-50 godina. 

''Imamo predškolski odgoj, osnovnu školu, radno rehabilitacijske radionice za korisnike iznad 18 godina, rezidentni smještaj u kojem djeca borave od ponedjeljka do petka. Smatramo da smo jedna ustanova koja radi svakodnevno na potpunoj inkluziji djece i mladih sa poteškoćama u razvoju u sve sfere društva'', istaknula je Mezit. 

Ovogodišnju svečanost svojim prisustvom uveličao je zamjenik veleposlanika Španjolske u BiH Nuño Santos.

''Los Rosales i ono što oni rade simbolizira ono što Španjolska želi podići u BiH, u ovom slučaju integracija osoba s posebnim potrebama, ali i integraciju svih. Rezultati Los Rosalesa zaista su izuzetni i metode koji oni ovdje primjenjuju očigledno odlične budući da je među roditeljima u ovoj regiji to postao referentni centar'', kazao je Nuño Santos.

Prema riječima Mezit, potrebe za ovakvim uslugama su sve veće i veće, ''posebno kada se osvrnemo da je ovakvih ustanova jako malo, prije smo mislili da su ovakve ustanove zatvorenog tipa, diskriminacijske, a mi svakodnevno razuvjeravamo ljude da to nije točno i da smo veoma otvorena ustanova, da korisnicima i djeci pružamo šansu da budu ravnopravni članovi društva i sudjeluju u svim sferama života''.

Na svečanosti najmlađi korisnici su imali priliku sudjelovati na modnoj reviji pod sloganom ''Budi ponosan''.

Kopirati
Drag cursor here to close