Naš most

''Kreativni štab'' za kreativnu borbu protiv pandemije

Svi zainteresirani/e mogu snimiti video u kojem pjevaju, plešu, crtaju ili rade nešto kreativno
Lifestyle / Flash | 30. 03. 2021. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas smo često suočeni sa stresom koji proizlazi iz stalne samoizolacije i bijega od socijalnog kontakta, posebno osobe koje su u rizičnim skupinama. Uzimajući u obzir da su u takvoj situaciji jedini “prozori u svijet“ TV, kompjuter, pametni telefon, tablet i internet, potrebno je izbjeći sadržaje koji stvaraju još veći osjećaj anksioznosti. Negativne vijesti poput onih o pandemiji, porastu oboljelih ili nasilja i prirodnim katastrofama mogu u nama pobuditi osjećaj bespomoćnosti i beznađa. U želji za što više pregleda i klikova današnji mediji serviraju senzacionalističke tekstove, prepune poluinformacija, ili čak dezinformacija, ne mareći za doživljaj grupa podložnim tim sadržajima, kažu iz Udruženja 'Naš most Zenica'

Udruženje Naš most Zenica, kao odgovor na takvo stanje, osniva tzv. “Kreativni štab”. Svi oni kojima je dosta negativnih informacija i koji žele više sadržaja zabavnog karaktera, mogu se pridružiti “Kreativnom štabu”, koji će kroz umjetnost, kulturu i dijalog, informirati i zabaviti publiku preko live stream videa koji će biti emitirani na Facebook stranici Naš most Zenica.

''Svi zainteresirani/e mogu snimiti video u kojem pjevaju, plešu, crtaju ili rade nešto kreativno, i pošalju ga na e-mail: [email protected]. Video snimke trebaju biti snimljene u horizontalnom položaju i s dobro snimljenim audiom'', kažu iz ove udruge dodajući da seriju live videa započinju u četvrtak, 1. travnja u 17.00 sati s kreativnom radionicom “Encaustic uskršnja jaja“.

''Farbanje jaja encaustic tehnikom se radi zagrijavajućim predmetima, kao što su lemilica ili pegla, i pigmentiranim voskom. Radionicu će održati Zdena Šarić, predsjednica udruženja Naš most Zenica, koja je već odavno prepoznatljiva po svojim umjetninama rađenim encaustic tehnikom'', navode iz udruge, podsjećajući da kroz umjetnost i kulturu promiču socijalnu inkluziju ranjivih grupa, fokusirajući se na starije osobe, žene i osobe s invaliditetom.

Kopirati
Drag cursor here to close