Morem plovi jedna barka

Koncert Miroslava Ilića u Sarajevu otkazan zbog četničkih pjesama

Lifestyle / Flash | 31. 01. 2017. u 07:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je najavljeno da će sarajevska Skenderija 18. veljače biti domaćin velikog spektakla, točnije koncerta Miroslava Ilića, zbog skandala koji je ovih dana izazvao veliki bijes javnost, a u čijem epicentru se našao Ilić, ovaj koncert je otkazan.

Ovo je za Radiosarajevo.ba potvrdio producent ovog koncerta Faruk Drina, koji se javnosti obratio i prigodnim priopćenjem, u kojem navodi sve detalje otkazivanja koncerta.

Cijela priča počela je kada se na društvenim mrežama pojavio snimak s manifestacije "Kupusijada", a koja je 2015. godine održana u Mrčajevcima, rodnom mjestu Miroslava Ilića, na kojoj je dotični glazbenik pjevao pjesmu u kojoj se veliča četnički vojvoda Draža Mihailović i brojni drugi četnički simboli.

Riječ je o pjesmi ''Morem plovi jedna barka'', a sve to izazvalo je buru prosvjeda na društvenim mrežama, zbog čega je organizator odlučio odustati od održavanja ovog koncerta.

"U ime organizatora koncerta agencije Beralmusic iz Tuzle i agencije Of sound International iz Sarajeva, obavještavamo javnost da je koncert definitivno OTKAZAN. Razlog otkazivanja je formalno-pravne prirode, jer se radi o povredama odredbi ugovora o poslovnoj suradnji od Miroslava Ilića, koji je i potpisnik ugovora", stoji u priopćenju koje je proslijedio Faruk Drina.

Organizatori se pozivaju na član 4. ugovora koji je potpisan, a u kojem stoji da se "izvođač obavezuje da neće javno iznositi svoje političke, nacionalne i religiozne stavove".

"S obzirom na to da je kršenje ugovornih odredbi takvog karaktera, da bi se održavanjem koncerta, prema našoj procjeni, moglo povrijediti dostojanstvo i osjećanja većine građana Sarajeva i BiH, a možda ugroziti i sigurnosna situacija u gradu, odlučili smo se za otkazivanje.

Naglašavamo da prethodno nismo imali bilo kakav nagovještaj niti saznanja da bi Miroslav Ilić svojim bivšim i sadašnjim postupanjem mogao ugroziti održavanje slavljeničkog koncerta", zaključuje se u priopćenju, u kojem se organizatori ispričavaju medijskim partnerima, sponzorima i svim drugima koji su, na bilo koji način, oštećeni otkazivanjem koncerta.

Dodaje se, na kraju, da će svi kupci ulaznica odmah moći izvršiti povrat novca na mjestima i na način na koji su obavili kupovinu karata, direktno na biljetarnicama ili putem interneta.

Kopirati
Drag cursor here to close