Trend

Jezivi trend među tinejdžericama: Novi način opijanja

Lifestyle / Flash | 13. 05. 2016. u 16:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi zabrinjavajući trend među djevojkama stigao je i u Hrvatsku – djevojke su počele natapati tampone alkoholom i stavljati ih tamo dole kao da imaju ciklus.

Za hrvatski 'Glas Slavonije' pričala je majka jedne tinejdžerke koja joj se povjerila i ispričala šta rade njene drugarice, prenosi B92.

"Zaprepastila sam se kada mi se kćerka povjerila i prepričala iskustva nekoliko prijateljica koje su joj se pohvalile da su isprobale zanimljivu tehniku opijanja koju mladi u zapadnim zemljama već dugo primjenjuju i da su oduševljene učinkom, brzim i jakim djelovanjem. Higijenske tampone namočile su u votku i potom ih stavile kao da imaju ciklus.

Nikada ih, 'pohvalile' su se, nije brže uhvatilo jer im je alkohol izravno ušao u krv, a osjećale su se, kažu, 'fantastično' – 'U kafiću je pristojno, piješ sok s drugaricama, nemaš zadah, a tampon dole odrađuje svoje', kazale su joj drugarice i preporučile da se sama uvjeri u to", priča majka jedne tinejdžerke.

Načelnik Klinike za ginekologiju KBC Osijek Darko Čuržik rekao je da ga vrlo brine taj trend jer djevojke na taj način sebi oštećuju sluznicu vagine čime je podložnija infekcijama, a postoji velika mogućnost i da uslijed toga ostanu neplodne.

Inače, tinejdžeri u Hrvatskoj prednjače u pušenju cigareta i marihuane, kao i prekomjernom opijanju čime su na vrhu liste u odnosu na vršnjake iz drugih europskih država, naveo je B92.

Kopirati
Drag cursor here to close