U čast kraljici Elizabeti II.

Javnosti predstavljena Kraljica Barbie

Lifestyle / Flash | 21. 04. 2022. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Kraljica Barbie

Američka tvrtka Mattel, Inc., najpoznatija po brendu lutke Barbie, uključila se u obilježavanje povijesnoga platinastog jubileja britanske kraljice Elizabete II. izradom počasne lutke po uzoru na njezin lik.

Kraljica Barbie puštena je u prodaju u četvrtak, na kraljičin 96. rođendan, prenosi Hina. 

Lutka je odjevena u elegantnu haljinu boje bjelokosti s plavom vrpcom ukrašenom kraljevskim odlikovanjima.

Glavu će joj krasiti tijara izrađena prema onoj koja je pripadala kraljici Mary, a Elizabeta II nosila ju je na dan vjenčanja s princom Filipom.

Ružičasta vrpca na lutki izrađena je po uzoru na odlikovanje koje je kraljici dao njezin otac, George VI., a svijetloplava, postavljena ispod ružičaste izrađena je po uzoru na vrpcu s likom njezina djeda Georgea V. Na objema vrpcama su minijaturni portreti Georgea VI. i Georgea V.

Mattel je lutku osmislio u sklopu kolekcije pod nazivom 'Barbie's Tribute Collection', lansiranu prošle godine u čast svih "poznatih povijesnih ličnosti i vizionarki koje su imale izniman utjecaj na društvo".

Lutka će se prodavati u posebnoj kutiji nadahnutoj stilovima koji prevladavaju u Buckinghamskoj palači, s 3D ukrašenim obrubom i unutarnjim dijelom koji prikazuje prijestolje s crvenim tepihom.

Na kutiji će biti utisnut logo u obliku grba te oznaka kojom se obilježava godišnjica kraljičina stupanja na prijestolje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close