Prirdona njega

Jabučni ocat – prirodno sredstvo za njegu ljubimaca

Lifestyle / Flash | 21. 02. 2017. u 12:53 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jabučni ocat ne služi samo kao dodatak salatama, on se od davnina smatra odličnim pripravkom za razna oboljenja.

Često se koristi za čišćenje organizma jer rastapa naslage masti i sluzi u tijelu, a na taj način poboljšava rad jetre, bubrega i drugih organa, piše Ordinacija.hr.

Ako imate kućnog ljubimca, saznajte na koje se načine i u koje svrhe može koristiti jabučni ocat za njegu životinja.

5 dobrobiti jabučnog octa za kućne ljubimce

1. Za bolju probavu: Kada je probava u pitanju, mnoge životinje ponekad imaju probleme, posebno ako jedu stalno krutu hranu. Dovoljno je ponekad posipati malo jabučnog octa po hrani kako bi u se u želucu životinje izbalansirala pH vrijednosti te potaknulo dobre bakterije da pomognu probavi.

2. Za tretiranje infekcija uha: Ljubimcima se često u ušima zadržava vlaga koja je plodno tlo za razvoj bakterija i i gljivica. Stavite malo octa u vodu te na vaticu u obrišite ušnu šupljinu vašeg ljubimca.

3. Za brisanje prljavštine: Kako se jabučni ocat koristi kao sredstvo za čišćenje u domaćinstvima, tako ga možete koristiti za lako i brzo uklanjanje svih vrsti nečistoća koje životinje mogu ostaviti po stanu.

4. Neutralizacija mirisa: Iako svatko obožava svog kućnog ljubimca, rijetkima je miris "mokrog psa" privlačan. Malo razrjeđenog jabučnog octa s vodom pošpricajte po namještaju, tepihu ili krznu životinje i miris će nestati.

5. Odbija insekte: Zvuči prejednostavno da bi bilo istinito ali jabučni ocat odbija insekte pa možete male količine pošpricati po krevetiću psa ili njegovoj dlaci. Ovo ipak nije rješenje za krpelje i buhe.

Kopirati
Drag cursor here to close