na večeri s angelom

Ivanka Trump i Angela Merkel ''klikunule'' na prvi pogled?

Lifestyle / Flash | 25. 04. 2017. u 22:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivanka Trump, kćerka i savjetnica američkog predsjednika Donalda Trumpa, zaključila je svoj posjet Njemačkoj gala večerom na kojoj je sjedila u društvu njemačke kancelarke Angele Merkel.

Deutsche Bank bila je domaćin ove glamurozne večere, a Trumpova se pojavila u elegantnoj bijeloj haljini, tako da su ona i kancelarka Merkel bile u tonu, kao po dogovoru.

Jelovnik je bio naprosto sjajan, barem što se tiče onoga dijela koji nije specijalno za vegetarijance. Glavno jelo s telećim mesom, zelene šparoge, prefinjeni rižoto, malo ugođaja kadulje... ostalo mašti promatrača na volju.

Merkel se u svome govoru s dosta nonšalantnosti osvrnula na to koliko pažnje neki ljudi poklanjaju tome naziva li se ona feministkinjom ili ne. Kancelarku očito uveseljavaju tekstovi koje pročita uoči ovakvih okupljanja elite.

Kad se Merkel vratila za stol, Ivanka Trump joj je prijateljski stisnula ruku, a Bild piše kako je očito da između ove dvije žene ne vlada samo usiljena ljubaznost i da to žensko prijateljstvo nije nametnuto njihovim položajem ili značajem, nego je očito nešto dublje.

Međutim, mnogima za stolom glavna tema bile su naušnice Ivanke Trump, gdje je očito kako su različite veličine i oblika.

Radi se o primjerku iz talijanske luksuzne kolekcije „Marni“, a ovaj komplet naušnica košta 550 eura. Sitnica za nekoga.

Na večeri su bile i dvije ugledne žene iz gornje lige njemačkog medijskog prostora. Anne Will, koja moderira jednu od najpopularnijih dijaloških emisija na javnom TV servisu i njezina velika životna ljubav i bračna družica Miriam Meckel (nakladnica tjednika „Wirtschaftswoche") morale su ipak sjediti za odvojenim stolovima.

Christine Lagarde, šefica MMF-a, također je uživala u ovoj gala večeri, baš kao i njemačka ministrica za pitanja žena Manuela Schwesig, te kanadska ministrica vanjskih poslova Chrystia Freeland.

Što se tiče lijepe predsjednikove kćerke, ovo je njezin prvi boravak u Njemačkoj, u okviru međunarodne konferencije žena W20. Ova konferencija imala je za cilj razmatranje nekih važnih pitanja o položaju žena u radnome okruženju.

Njemačka, kao zemlja koja trenutačno predsjedava grupi najmoćnijih svjetskih zemalja (G20) bila je organizator i W20 konferencije žena.

S Angelom Merkel se Ivanka Trump prethodno upoznala prilikom boravka kancelarke u Washingtonu u ožujku.


Za vrijeme diskusije na podiju, „First Daughter“ se potrudila stajati pored nizozemske kraljice Maxime, a baš kao i kancelarka Merkel, ni ona nema ništa protiv da ju smatraju feministicom ukoliko misle da njezin angažman po pitanju zalaganja za prava žena može to implicirati.

Otac je u predizbornoj kampanji tvrdio da je ženama mjesto uz štednjak i peglu, a kćerka-savjetnica rado se druži sa svjetskim feministicama.

Politika sve trpi, bitno je da donosi uspjeha i osobnoga probitka...

Kopirati
Drag cursor here to close