HIGHLANDER Blidinje BiH 2020.

Iskoristite još dva dana akcijske cijene karata za Highlander na Blidinju

Za ljubitelje vrhunske planinarske avanture - Highlander Blidinje - do 31. siječnja 2020. godine u ponudi je akcijska cijena karata 1+1 gratis. Pridružite se avanturistima koji su već osigurali svoju kartu. Za cijenu jedne dobit ćete dvije...
Lifestyle / Flash | 30. 01. 2020. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Park prirode Blidinje je prva destinacija gdje će se od 25.7. do 29.7.2020. godine održati prvi HIGHLANDER Blidinje Bosna i Hercegovina.

Riječ je o vrhunskom planinarskom događaju i doživljaju, gdje se sudionicima Highlandera tijekom petodnevne planinarske avanture i rute od 100 kilometara pruža mogućnost da dožive netaknutu prirodu planinskih masiva Čvrsnice i Vrana, smještenih u području visokog gorja središnih Dinarida, Blidinjskog jezera, Masne Luke koja je poseban šumski rezervat u središtu parka, te brojne druge znamenitosti i prirodne ljepote koje kriju oko 1500 biljnih vrsta, od čega više od 200 endemskih.

Predviđena Highlander Blidinje planinarska ruta se proteže od parka prirode Blidinje, kroz netaknutu prirodu, do najvišeg vrha Čvrsinice - Pločno s 2228 m n/v, planine koja je, inače, treća po visini u BiH i ujedno planina sa najvišim vrhom u sjevernoj Hercegovini. Na ruti se nalazi i već spomenuta Vran planina sa najvišim vrhom-Veliki Vran s 2074 m n/v, a ukupno ima četiri vrha viša od 2000 m n/v.

Inače, susjedna Republika Hrvatska već treću godinu za redom organizira HIGHLANDER Velebit i uspješno promovira prirodne ljepote planina i nacionalnih parkova o čemu svjedoči ovogodišnja brojka od 250 sudionika iz 14 zemalja. Ovakav događaj, osim promocije ljepota jedne zemlje i brendiranja je kao takve, promovira i boravak u prirodi i zdrav način života, tako da svi koji na nekoliko dana žele osjetiti pravu avanturu života u prirodi– Highlander Blidinje je pravi događaj za to.

Video: HIGHLANDER Velebit, Croatia

Naravno, ne treba se zavaravati, HIGHLANDER nije lagan!

Stoga su nužne i fizičke i psihičke pripreme sudionika, kako bi prije dolaska na HIGHLANDER i tijelo i um pripremili za izazove koji ih očekuju, od visokih temperaturnih razlika, do nošenje teškog ruksaka i hodanja u planinarskoj obući kako bi uspješno prošli HIGHLANDER rutu I dobili titulu Gorštaka, odnosno Highlandera.

Akcijsku cijenu, 1+1 gratis, od 149 eur za prvi Highlander Blidinje BiH možete iskoristiti do 31.1.2020. god. Sve informacije vezane uz ovaj vrhunski planinarski doživljaj možete dobiti na službenim stranicama HIGHLANDER Blidinje Bosna i Hercegovina i Facebook stranica HIGHLANDER Blidinje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close