Prognoza

Idućih dana oblačno vrijeme s kišom

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni je moguća slaba kiša. U ostatku dana slabi i povremeni lokalni pljuskovi
Lifestyle / Flash | 29. 02. 2024. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros je Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme. U Bosni s mjestimično slabom kišom, javlja Anadolu.

Najhladnije je bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno nula stupnjeva Celzijusa. Na Sokocu su izmjerena četiri stupnja, u Bijeljini, Bugojnu, Drvaru, Ivan Sedlu i Tuzli šest, Brčkom, Doboju, Prijedoru, Sanskom Mostu i Srebrenici sedam, Banjoj Luci, Bihaću, Gradačcu, Livnu, Sarajevu i Zenici osam, Stocu deset, Trebinju 11, Neumu i Širokom Brijegu 13 stupnjeva.

"Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni je moguća slaba kiša. U ostatku dana slabi i povremeni lokalni pljuskovi. Tijekom noći kiša na jugu, koja će se postupno proširiti na veći dio naše zemlje. Najviša dnevna temperatura od 13 do 18, na jugu do 22 stupnja", priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH).

U petak, pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Poslije podne u većem dijelu Bosni padavine uglavnom prestaju, uz djelomično razvedravanje. Vjetar u sjevernim područjima Bosne slab sjeveroistočni, a u ostatku zemlje slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od šest do 12, na jugu do 14, a dnevna od deset do 16 stupnjeva.

Prvog dana vikenda umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom ili lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padaline u sjevernim i zapadnim područjima Hercegovine. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do deset, a dnevna od deset do 16, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje do 18 stupnjeva.

U nedjelju, u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i ponegdje u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do deset, a dnevna od 13 do 19 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close