Hm

Ovu stvar svi rade u avionu - iako je ilegalna

Većina avionskih nesreća događa se upravo u tim trenucima, a vaši postupci mogli bi ugroziti sigurnost drugih na letu.
Lifestyle / Flash | 20. 07. 2019. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postoji jedna stvar koja je tehnički ilegalna, a na avionima je rade gotovo svi. A to je ustajanje i napuštanje sjedala dok još uvijek svijetli znak da trebate biti zavezani pojasom.

Kako piše Business Insider, odredba 14 CFR 121.317(f) to zabranjuje, ali u stvarnosti su pravila nešto fleksibilnija. Postoje situacije u kojima nikako ne biste smjeli odvezivati pojas i hodati po avionu. To su one u kojima zrakoplov polijeće ili slijeće, ali i kada su snažne turbulencije i tada baš nikada ne biste smjeli odvezati pojas.

Većina zavionskih nesreća događa se upravo u tim trenucima, a vaši postupci mogli bi ugroziti sigurnost drugih na letu. Ako se prije slijetanja predugo zadržite na toaletu, pilot bi mogao prekasno početi slijetati zbog čega može doći do nesreće. Zbog toga, kada se uključi svjetlo za pojas, odmah morate sjesti na svoje mjesto.

No, da biste potpuno bili sigurni kada se ne smijete ustajati sa sjedala, pratite osoblje aviona. Ako se stjuardese ne kreću i sjede na svojim mjestima, to svakako učinite i vi.

Američka Savezna uprava za civilnu avijaciju (FAA) mnogo je stroža prema onima koji ne slušaju upute stjuardesa, a mnogi putnici su zbog toga kažnjeni. Stoga, ako vas stjuardesa na putu do toaleta zaustavi i kaže da se vratite na svoje mjesto jer su uključena svjetla za pojas, poslušajte je, ispričajte se i vratite se na svoje mjesto, prenosi Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close