Mogao bi postići vrtoglavu cijenu

Gitara Foo Fightersa ide na dražbu

Često je korištena na njihovu drugom albumu "The Color And The Shape".
Lifestyle / Flash | 22. 08. 2022. u 10:08 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gitara Gretsch White Falcon, na kojoj je Grohl svirao u spotu za pjesmu "Monkey Wrench" iz 1997., izvorno je bila u vlasništvu ritam gitarista američkog rock benda Pata Smeara.

Često je korištena na njihovu drugom albumu "The Color And The Shape" objavljenom te godine.

Očekuje se da će postići između 17.750 i 35.500 dolara kada bude na aukciji specijaliziranih glazbenih dražbovatelja Gardiner Houlgate sa sjedištem u Wiltshireu 7. rujna.

Gitara se prodaje s polaroid fotografijom koju je snimio Smear, a na kojoj svira holivudska glumica Drew Barrymore.

Aukcionar Luke Hobbs je rekao: ''Ovo je vrlo zanimljiva gitara jer je jedna od rijetkih u vlasništvu Foo Fightersa, vjerojatno trenutno najvećeg rock benda na Zemlji, koja je ikad došla na javnu dražbu''.

'Monkey Wrench' bio je singl benda kojim su se probili na glazbenu scenu i također prvi na kojem je gostovao bubnjar Taylor Hawkins, koji je tragično umro ovog ožujka.

''Očekujem interes iz cijelog svijeta. Činjenica da se tako istaknuto pojavljuje u legendarnom videu benda 'Monkey Wrench' čini je najatraktivnijim kolekcionarima i obožavateljima''.

The White Falcon prodaje privatni kolekcionar.

Pat Smear, koji je također bio ritam gitarist na turneji Grohlova prethodnog benda Nirvana, kupio je gitaru 1996. godine.

U pisanoj izjavi o porijeklu, Smear je objasnio da je želio posjedovati White Falcon nakon što je vidio jedan od instrumenata na kojem svira britanski novovalni bend Bow Wow Wow.

Kopirati
Drag cursor here to close