Mladost, ljepota ...

Festival mladosti i hrabrosti - Sve spremno za skokove sa Starog mosta

Lifestyle / Flash | 27. 07. 2017. u 10:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U gradu na Neretvi sve je spremno za održavanje tradicionalnog 451. natjecanja u skokovima sa Starog mosta koje će biti održano u nedjelju, 30. srpnja, a na kojem će sudjelovati između 50 i 60 skakača.
Rečeno je to na današnjoj konferenciji za novinare, koja je upriličena tim povodom, te istaknuto kako će točan broj sudionika biti poznat uoči samog natjecanja nakon što svi prijavljeni skakači obave liječnički pregled.

Po riječima predstavnika Organizacionog odbora tog natjecanja Emira Balića, ovogodišnje skokove, koji će biti održani u kategorijama skokovi na glavu i skokovi na noge, ocjenjivat će žiri u sastavu Mirsad Deda Pašić, Enver Novaković, Benaid Kalajdžić, Emir Balić i Alica Jakirović.

Članovi žirija, kako je kazao, dobri su poznavatelji skokova jer su i sami bili dugogodišnji skakači, a neki od njih i sportski radnici. Predsjednik Kluba skakača u vodu 'Mostari' Semir Drljević naglasio je kako su obavljene sve organizacijske i sigurnosne pripreme te da su poduzete sve potrebne mjere kako bi natjecanje proteklo bez problema.

Po njegovim riječima, za mostarske skokove i Klub skakača vlada veliko zanimanje medija pa su do sada snimanje dokumentarnih filmova o tom događaju najavile i tri svjetske medijske kuće.
"Skokovi su festival mladosti, hrabrosti i ljepote", poručio je Drljević navodeći kako će, osim natjecanja u skokovima, ovoga vikenda biti održan i tradicionalni festival u tavli, glazbeni festival koji pripremaju mladi, te skokovi s bakljama kojima će tradicionalna manifestacija biti zatvorena.

Glazbeni festival će se održati na platou ispod Starog mosta i počet će u subotu 29.7. od 12 sati i planirano je da traje do 1 sat iza ponoći. Skokovi s bakljama će se upriličiti 30.7. u 22 sata. Osim toga, uoči skokova se očekuje dolazak biciklista iz Kragujevca.

Natjecanje će početi u 16:30 sati, a osim skakača iz Mostara i BiH, ono će okupiti i natjecatelje iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja. Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su županijsko Ministarstvo turizma i Turistička zajednica HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close