Podcast Vikend 02

Fazlija Hebibović: Nostalgičan povratak Mostaru kojega više nema niti će ikada biti

U razgovoru za podcast emisiju Vikend, portala Bljesak.info, gostovao je mostarski novinar Fazlija Hebović koji uskoro obilježava pedeset godina rada.
Lifestyle / Flash | 19. 02. 2022. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor fotografije: Facebook / Fazlija Hebibović

Fazlija Hebibović je novinar cijeli život. Prvi novinarski zadatak je imao daleke 1965. godine kada je kao učenik osnovne škole napravio razgovor sa Ljubišom Samardžićem.

Profesionalno se novinarstvom bavi već punih 49 godina. Prije rata je bio stalni dopisnik najtiražnijeg lista u Jugoslaviji, Politike ekspres. Dva puta je proglašen najboljim novinarom, a iza sebe ima oko 32 000 napisanih novinarskih tekstova.

Objavio je i knjigu Mostarski akvareli u kojoj je objedinjen samo dio njegovog bogatog novinarskog rada.

Fazliju poznajem već godinama. Susretali smo se na mnogobrojnim novinarskim terenima. Uvijek je bio susretljiv prema mlađim kolegama, spreman za pomoći. Prepun živopisnih avantura iz nekih davnih reporterskih zadataka. Kako se neke od tih priča prohujalog vremena ne bi zaboravile, nastao je ovaj razgovor kojim sam pokušao da sačuvam dio iz njegovog bogatog života.

U razgovoru za podcast emisiju Vikend, portala Bljesak.info, Fazlija je pričao o svojim počecima u listu Oslobođenje i vrhuncu karijere koju je kasnije gradio u listu Politika ekspres, kao njihov stalni dopisnik iz Mostara. Pričao je kako su novinari u vremenu kada nije bilo interneta ni mobitela dolazili do informacija, kako su pisali i slali svoje tekstove u redakciju ... Pričao je i o utjecaju nekadašnje vlasti na novinare.

Pričao je o nekadašnjem Mostaru, ljudima po kojima je bio poznat, a osvrnuo se i na Mostar danas.

O svemu ovome i još mnogo toga možete poslušati u audio prilogu.

Kopirati
Drag cursor here to close