Uživati znaju

Evo zašto su žene sretne kada su same

Istraživanje je otkrilo kako biti single za žene ima više dobrobiti i da žene općenito u solo statusu uživaju više nego muškarci
Lifestyle / Flash | 05. 04. 2022. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošli su dani u kojima je romantični status definirao ženu ili kada su žene sama bile nesigurne u svoja postignuća ako se nisu (i) udale. Za mnoge danas biti single predstavlja neovisnost i sposobnost da se usredotoče na životne ciljeve bez ometanja. A prema novom izvješću potrošačkog analitičara Mintela, 61 posto Britanki sretno je što su same, u usporedbi s 49 posto muškaraca u istoj poziciji.

Anketa je također pokazala da 75 posto slobodnih žena i samo 65 posto slobodnih muškaraca, nije tražilo vezu u posljednjih godinu dana. Razlika je bila najuočljivija u dobi od 45 do 65 godina - 32 posto žena je sretno što su same, dok se samo 19 posto muškaraca osjeća isto.

Ove razlike u doživljavanju vlastitog solo statusa bi mogao biti posljedica toga što žene u vezi moraju više raditi. Doktorica Emily Grundy sa Sveučilišta Essex, objasnila je da žene u vezama moraju uložiti više truda i rada od muškaraca, tako da biti u vezi predstavlja dosta posla. "Postoje dokazi da žene provode više vremena obavljajući kućanske poslove od muškaraca i mislim da rade i više emocionalnog posla - te i u današnje vrijeme odrađuju više kućanskih poslova i kuhanja i ostalih stvari u kućanstvu, kao i više emocionalnog rada", rekla je Grundy, piše miss7.

Istaknula je i da se muškarci u životu oslanjaju na svoje partnerice, dok žene češće imaju bliske prijatelje i društvene krugove. "Svakako, postoji zajednički nalaz iz mnogih studija da žene koje nemaju partnera imaju tendenciju imati više društvenih aktivnosti i imaju više prijatelja", dodala je Grundy. Štoviše, profesorica Bella DePaulo, znanstvenica na Sveučilištu Kalifornija, jednom je pričala o svojim eksperimentima, nazvanim "single studies". Ona istražuje kako samci utječu na ljude i kako drugi doživljavaju samce.

Rekla je kako je otkrila da postoje velike prednosti ostati samac. "Žene posebno, češće uživaju u samoći nego muškarci. Neudate žene smatraju da je status single žene divno vrijeme za obnovu, kreativnost i osobni rast. I postoji još toliko prilika za stvaranje života kakav želite, poput putovanja, praćenja svojih strasti i bavljenja smislenim radom", zaključila je DePaulo.

Kopirati
Drag cursor here to close