70. godina ustoličenja

Elizabeta odobrila: Camilla može postati kraljica

Nakon smrti prve Charlesove supruge princeze Diane, Camilla je bila dio mnogih stranica tabloidnih novina.
Lifestyle / Flash | 06. 02. 2022. u 08:22 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska kraljica Elizabeta II. u subotu je, prilikom obilježavanja 70. godina od ustoličenja, rekla da bi voljela da vojvotkinja od Cornwalla Camilla dobije titulu kraljice supruge kada princ Charles postane kralj.

Elizabeta II. je izrazila da joj je 70. obljetnica omogućila da razmišlja o odanosti i naklonosti koju joj je dala britanska javnost, prenosi Hina.

''I kada, u punoći vremena, moj sin Charles postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Camilli pružiti istu podršku koju ste dali meni. Moja je iskrena želja da, kada za to dođe vrijeme, Camilla postane poznata kao kraljica supruga kada nastavi svoju odanu službu'', napisala je Elizabeta.

Ovim potezom Elizabeta je pokazala šire prihvaćanje Camillinog statusa kao dijela kraljevske obitelji..

Charles i Camilla vjenčali su se 2005. na građanskoj ceremoniji u Windsoru.

Nakon smrti prve Charlesove supruge princeze Diane, Camilla je bila dio mnogih stranica tabloidnih novina. No, trenutna vojvotkinja od Cornwalla sada redovito predstavlja kraljevsku obitelj uz Charlesa prilikom obnašanja njegovih službenih dužnosti.

Kroz britansku povijesti, supruzi kralja se obično davala titula kraljice supruge, koja nema ustavne ovlasti. U razdoblju kada su se vjenčali, odlučeno je da će Camilla koristiti titulu princeze supruge ako Charles postane kralj.

Kopirati
Drag cursor here to close