Izdano upozorenje

Ekstremno niske temperature upalile meteoalarm

U Bosni jutros oblačno sa snijegom, u Hercegovini vedro
Lifestyle / Flash | 14. 02. 2018. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini je zbog ekstremno niskih temperatura upaljen žuti meteoalarm, koji označava potencijalno opasno vrijeme.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju meteoalarma.

U Bosni jutros je oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine je vedro.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -12 stupnjeva, Livno -5, Ivan-sedlo -4, Grude i Sokolac -3, Bugojno i Široki Brijeg -2, Jajce, Sarajevo i Stolac -1, Gradačac, Trebinje i Zenica 0, 
Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 1, Brčko 2, Mostar 3 i Neum 4.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 935hPa, za 8Pa je manji od normalnog i raste.

U Bosni danas će biti oblačno sa slabim snijegom ili susnježicom. Sunčanije će biti u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9 stupnjeva.

U Sarajevu danas će biti oblačno, povremeno može padati slab snijeg. Temperatura zraka između -1 i 1 stupanj, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close