Mostarski karneval

Ekskluzivno: Mostar pali ''Blejtonski sporazum''

I ovog puta Visoki sud Centra 2 pročitat će presudu ovogodišnjem izvoru nedaća, a veseli puk spaliti ga na lomači.
Lifestyle / Flash | 28. 02. 2022. u 18:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacijski odbor Karnevala u mostarskom naselju Centar obznanio je kako će se završna svečanost ovogodišnjeg karnevala održati u utorak 1. ožujka s početkom u 19 sati i 5 minuta na Trgu Buka i Mačkara (kod kružng toka u Centru 2).

Foto: Bljesak.info / Mostar pali ''Blejtonski sporazum''

Kao i svake godine, i ovog puta Visoki sud Centra 2 pročitat će presudu ovogodišnjem izvoru nedaća, a veseli puk spaliti ga na lomači.

Kako je službeno potvrđeno za portal Bljesak.info, izvor ovogodišnjih problema koji će biti spaljen na lomači je Blejtonski sporazum.

  / Blejtonska ovca sa tri noge

Organizatori su ovogodišnji karneval najavili i prigodnom pjesmom koju prenosimo u cijelosti.

Godina bijaše devedeset i peta,

moćnici se ustaše iz cijeloga svijeta.

Pa skupiše ovce sve u jedan tor,

dadoše im novce za povijesni dogovor.

Dovedoše im čobana i seosku zadrugu,

od toga se dana sve vrti u krugu.

Tko god tuda prođe čudom se čudi,

jer sad bleje ovce, al' bleje i ljudi!

Podsjetimo, na lomači u ovom mostarskom naselju do sada su među ostalim "stradali" i: Buljo Šešbešlić, Medi Plišbraun, Bjerko Pilijanović, ministar za trafike i ludu struju Vladin Blećo, gospođica Gradska Vijećnica (spaljena ponovno u prosvjedima nekoliko mjeseci kasnije), Eurokrem Obabuš, predsjednik Mlade Županije Ćiro Morić, Marko Franko Švicarac, Uhljeb Budžetić, pouzdanik slijepe Haške Lipe Blesić,Akciza Nalitrić i drugi, dok je možda najveću pozornost izazvalo spaljivanje Bukače Huzurpator.

Vrhovni sud pozvao je stoga, sve dripce, protuhe, besposličare i pripadnike ostalih u medijima popularnih zajednica da im se pridruže u završnom slavlju u utorak u 19 sati prekoputa ''Mljekare'' u Centru 2.

Kopirati
Drag cursor here to close