Sloboda obuvanja

Dok vani zabranjuju, u mostarske noćne klubove možete i u tenisicama

Tragom informacija iz Hrvatske, raspitali smo se postoji li sličan dresscode i, ako nema, namjerava li se uvesti i kod nas?
Lifestyle / Flash | 16. 11. 2022. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana na društvenim mrežama priča se o praksi nekih klubova da posjetitelje u klub ne puštaju u tenisicama.

"U dva kluba nije nas pustilo jer smo nosile patike. Razumijemo da svaki klub ima svoja pravila, ali sve smo bile sređene, našminkane, s frizurom, outfitom...", požalile su se dvije studentice Slobodnoj Dalmaciji, što je potaknulo raspravu.

Dok neki tvrde da je to seksizam, drugi tvrde da je riječ o uobičajenoj praksi dress codea koje se drže mnogi klubovi i kafići, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

"Tko kaže da ne možeš biti sređen i u patikama? Danas ih žene nose i na haljine i na odijela", "Bezobrazluk je tražiti isključivo štikle za obuću ženama... Svašta ljudima pada na pamet", pišu neki.

Drugi se ne slažu.

"Pa? Klub bira svoja pravila! Gosti biraju klub", "I u čemu je problem? Ajde bilo gdje u svijetu uđi u klub u tenisicama", "A puštaju li vas u teretanu u štiklama ili ipak smatrate da su za tamo čiste tenisice?", "Ni mene jednom nisu pustili jer sam bio u tenisicama", pišu oni.

Tragom informacija iz Hrvatske, raspitali smo se postoji li sličan dresscode i, ako nema, namjerava li se uvesti i kod nas? Kako su za Bljesak.info rekli iz popularnih mostarskih klubova Golden Cube i Tao, apsolutno nema nikakve potrebe, a ni namjere, da se ova vrsta normi uvodi na ulazu u naše noćne klubove. Sloboda obuvanja i odabir patike ili štikle i dalje će biti isključivo stvar naših gostiju, poručili su.

 
Kopirati
Drag cursor here to close