Veselo

Održane prve vatrogasne dječje igre u Pologu

Zadaci koje su djeca imala služe kako bi kroz igru savladali neke osnove vatrogatstva, upoznali se sa određenim rekvizitima i vatrogasnom opremom te istražili svoje mogućnosti i poboljšali motoriku prilikom izvođenja igara.
Lifestyle / Flash | 21. 08. 2023. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobrovoljno vatrogasno društvo Polog, Mostar organiziralo je prve vatrogasne dječje igre na Podiću, na prostoru HKUD Polog 19. kolovoza 2023. godine.

Sudjelovalo je 52 djece iz Pologa i okolice te 20 volontera društva. Natjecanje se odvijalo u dvije etape. U prvoj etapi sudjelovala su djeca od 5 do 7 godina, mališani su uspješno savladali 4 igre. U drugoj etapi su sudjelovali stariji, odnosno djeca od 8 do 11 godina koji su sukladno svom uzrastu imali 5 igara.

Foto: PR / Dječje vatrogasne igre

Svaka igra je pomno osmišljena sukladno uzrastu djece te njihovim sposobnostima.

Zadaci koje su djeca imala služe kako bi kroz igru savladali neke osnove vatrogatstva, upoznali se sa određenim rekvizitima i vatrogasnom opremom te istražili svoje mogućnosti i poboljšali motoriku prilikom izvođenja igara. Na kraju igara, svim sudionicima su uručene pohvalnice za aktivno sudjelovanje, uzorno ponašanje i nesebično zalaganje tijekom dječijih vatrogasnih igara dok su pobjednicima uručene medalje.

Nakon službenog dijela i dodjele članovi društva uz pomoć mještana koji su donosili svoje priloge organizirali su druženje uz zakusku.

Foto: PR / Dječje vatrogasne igre

Predsjednik društva, Gabrijel Zovko u obraćanju sudionicima i mještanima istaknuo je koliko je ponosan na rad društva i velik odaziv djece.

''Članovi društva se zahvaljuju na prvom mjestu djeci, roditeljima, mještanima i svim onima koji podržavaju rad društva s nadom da će ove vatrogasne igre u godinama koje dolaze postati jedna lijepa tradicija mjesta Polog'', poručili su.

 

Kopirati
Drag cursor here to close