Kamberovića polje

Održane do sada najbrojnije igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize

Savez paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Federacije BiH uspješno je organizirao Međunarodno otvoreno prvenstvo i 19. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize
Sport / Ostali sportovi | 25. 06. 2023. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Federacije BiH uspješno je organizirao Međunarodno otvoreno prvenstvo i 19. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize, koje se održalo u Zenici na Atletskom stadionu Kamberovića polje od 22. do 24. lipnja 2023. godine.

Igre je svečano otvorila premijerka Amra Mehmedić, koja je natjecateljima poželjela dobre rezultate i dobrodošlicu u Zenicu i Zeničko-dobojski kanton. Svečanom otvorenju prisustvovala je i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić, pomoćnik federalnog ministra rada i socijalne politike Dobrica Jonjić te predsjednik Saveza paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Federacije BiH Mirsad Muftić.

Ovo su do sada najbrojnije igre na kojima je sudjelovalo 100 natjecatelja iz Slovenije, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine koji su se natjecali u atletici, odnosno u utrkama u kolicima na 100, 200 i 400 metara, u atletskom višeboju u disciplinama: koplje, kugla, disk i čunj, te u šahu.

Foto: PR / 9. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize

Konačni rezultati su sljedeći:

Ekipno muškarci:

mjesto – Zeničko-dobojski kanton
mjesto – Srednjobosanski kanton
mjesto – Unsko-sanski kanton

Ekipno žene:

mjesto – Zeničko-dobojski kanton
mjesto – Unsko-sanski kanton
mjesto – Srednjobosanski kanton

U ukupnom plasmanu, rezultati su bili sljedeći:

mjesto – Zeničko-dobojski kanton
mjesto – Srednjobosanski kanton
mjesto – Unsko-sanski kanton

Kada je riječ o najboljim pobjednicima natjecanja, Sajjra Poljo iz Zenice je proglašena za najbolju pojedinku na natjecanju, a Adem Nebi iz Sjeverne Makedonije za najboljeg pojedinca natjecanja.

Albert Dodik, rukovoditelj Saveza paraplegičara i oboljelih od dječje paralize je istaknuo kako ovaj savez okuplja 15 udruženja i ima preko 1200 članova i članica koji se svakodnevno susreću sa izazovima pristupačnosti koji im otežavaju aktivan životni stil te dodao: ''Bavljenje sportom je izuzetno važno za psiho-fizičko zdravlje svih pojedinaca pa tako i za osobe sa invaliditetom, te izražavamo zahvalnost domaćim institucijama i društveno odgovornim kompanijama bez čije podrške ne bismo uspjeli organizirati ovogodišnje Igre. Posebnu zahvalnost dugujemo kompanijama BH Telecom, OttoBock, Međunarodni aerodrom Sarajevo, kao i medijskim pokroviteljima: Federalna televizija, Oslobođenje i RSG. Brojni prijatelji Igara, mediji, kompanije, udruženja i pojedinci su dali svoje vrijeme i resurse kako bismo uspješno organizirali i ovaj događaj, i na tome im se od srca zahvaljujemo.“

Kopirati
Drag cursor here to close