Podaci UN-a

Do 2050. godine u svijetu će živjeti 9,8 milijardi ljudi

Lifestyle / Flash | 22. 06. 2017. u 08:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetsko stanovništvo koje trenutno doseže broj od 7,6 milijardi će porasti na 9,8 milijardi do 2050. godine i na 11,2 milijarde do 2100. godine, navodi se u posljednjem izvještaju Ujedinjenih naroda.

U izvještaju Ekonomskog i socijalnog vijeća UN-a navodi se da se broj stanovnika u svijetu svake godine povećava za 83 milijuna ljudi, a očekuje se da će se taj trend rasta nastaviti usprkos kontinuiranom padu stope fertiliteta.

Prema projekcijama, očekuje se da će za sedam godina Indija prestići Kinu po broju stanovnika. U Indiji sada živi oko 1,3 milijarde ljudi, a u Kini 1,4 milijarde, javlja Anadolija.

Nigerija bi do 2050. godine također, mogla prestići Sjedinjene Američke Države po broju stanovnika, čime bi postala treća najnaseljenija zemlja u svijetu.

U istom razdoblju se očekuje da će se broj stanovnika u 26 afričkih zemalja udvostručiti.

"Stanovništvo u Africi je poznato po brzoj stopi rasta i očekuje se da će više od polovice rasta broja svjetskog stanovnika do 2050. godine dogoditi u toj regiji. S druge strane, očekuje se da će se stanovništvo u Europi u nadolazećim desetljećima smanjiti", rekao je John Wilmoth, direktor Odjeljenja za stanovništvo.

Kopirati
Drag cursor here to close