Planetarno popularna pjesma

"Despacito" nominiran za hit godine za Grammy 2018.

Iako je riječ o "španjolskom hitu", on neće biti kratkotrajnog daha jer ima "zarazan" latino ritam s prizvukom reggea i repa, što je prihvatljivo većini ljudi.
Lifestyle / Flash | 29. 11. 2017. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planetarno popularna pjesma "Despacito" nominirana je za Grammy kao pjesma godine. Cover ove pjesme uradio je i Justin Bieber s kojim je 16 tjedana držao rekord i nalazio se na vrhu Billboardove liste s blizu 4 mlijarde pregleda.

Na MTV dodjeli muzičkih nagrada pjesma ''Despacito'' Luisa Fonsija i Daddyja Yankeeja bila je odbačena zbog nominacije u posljednjem trenutku, međutim, zbog velikog broja negodovanja, Grammy se ''smilovao'' i nominirao ovu pjesmu koja će, prema svemu sudeći, biti najslušanija ove godine.

"Despacito" je snimljen više puta, a kombinacija latino ritma i komercijalnosti je također jedan od razloga koji je ovu pjesmu proslavio kao hit godine. Posljednje nomiirane pjesme za Grammy s latino ritmom bile su Santanaina "Smooth" i pjesma Rickyja Martina "Livin 'La Vida Loca". Pobjedu je odnijela pjesma ''Smooth'' koja je bila na engleskom, a ne hit Rickyja Martina ("Livin 'La Vida Loca") na španjolskom jeziku. Kada je riječ o "Despacitu", španjolski jezik prevladava u svakom coveru pa i u Bieberovom.

To je pozitivno, ne samo zbog toga što španjolski jezik postaje prepoznatljiv u Americi i šire, već je to zapravo dokaz da glazba nema granice.

Prva pjesma na stranom jeziku koja je dobila Grammy nagradu za hit godine bila je "Nel Blu Dipinto Di Blu (Volare)" Domenica Modugna (1959.).

Od tada izvođači koji često ne snimaju pjesme na engleskom jeziku ne budu nominirani u glavnu kategoriju za dodjelu Grammyja. Čak je i u Shakirinom hitu "Hips Don't Lie" s Wyclefom (2000.), jednom od najvećih globalnih hitova, prevladavao engleski jezik.

Međutim, 17 godina kasnije "Despacito" je postao planetarno poznata i prihvaćena pjesma. Iako je riječ o "španjolskom hitu", on neće biti kratkotrajnog daha jer ima "zarazan" latino ritam s prizvukom reggea i repa, što je prihvatljivo većini ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close