BBC podbacio

Neprihvatljivo i skandalozno: Otkriveni detalji oko čuvenog intervjua princeze Diane

"Propusti BBC-a znatno su doprinijeli njenim strahovima, paranoji i izolaciji, kojih se sjećam tijekom posljednjih godina sa njom", istaknuo je princ William, sin princeze Diane.
Lifestyle / Flash | 24. 05. 2021. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Integritet i budućnost BBC-a dovedeni su u pitanje otkako je istraga potvrdila da je čuveni intervju sa princezom Dianom dobijen na osnovu laži i krivotvorenih dokumenata, koji su je uvjerili da je izolirana i praćena.

Novinar Martin Bashir podnio je ostavku, a britanska Vlada najavila je preispitivanje nadzora nad BBC-om.

"Novinar koji se oteo kontroli osigurao je intervju obmanom, što je neprihvatljivo i skandalozno. BBC nije ništa podrobno istražio i, što je najgore, zataškao je sve što je mogao", rekao je lord Graid, predsjednik Upravnog odbora BBC-a od 2004. do 2006. godine.

Zaposleni, kome je Bashir naredio da krivotvori dokumente date na uvid princezi, najavljuje tužbu za izgubljene prihode.

"Ja sam bio taj koji je ukazao na grešku u nečemu što su svi smatrali prelijepim i svi su se okrenuli protiv mene", naveo je grafički dizajner Matt Wisler.

Istraga lorda Dysona potvrdila je višedesetljetne tvrdnje brata princeze Diane, erla Spencera, da ju je Martin Bashir obmanuo lažima o njenoj obitelji, prijateljima i okruženju.

"Propusti BBC-a znatno su doprinijeli njenim strahovima, paranoji i izolaciji, kojih se sjećam tijekom posljednjih godina sa njom", istaknuo je princ William, sin princeze Diane. 

Princ William zahtijeva da se sporni intervju više ne emitira, a slučaj je sada u rukama policije.

"Moje kolege, a posebno ministar kulture, sa BBC-om će sljedeće godine preispitati strukture uprave i odgovornosti. To je šansa, ponavljam, šansa za BBC ", poručila je britanska ministrica unutrašnjih poslova Priti Patel.

Budućnost britanskog javnog servisa bit će rješavana u trouglu između vlade, Kensingtonske i Buckinghamske palače i samog BBC-a, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close