Međugorje

Crveni križ Federacije BiH: Humanitarna i psihosocijalna pomoć za izbjeglice iz Ukrajine

Predstavnici Crvenog križa Federacije BiH posjetili su pansion u Međugorju u kojem su smještene izbjeglice iz Ukrajine.
Lifestyle / Flash | 05. 03. 2022. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Crvenog križa Federacije BiH posjetili su pansion u Međugorju u kojem su smještene izbjeglice iz Ukrajine. U pansionu je trenutno smješteno 18 osoba od čega četiri odrasle žene i 14 djece, koji su kroz razgovor izrazili veliku zahvalnost Crvenom križu i građanima na gostoprimstvu i podršci.

Na terenu su konstantno predstavnici Crvenog križa općine Čitluk koji im, uz koordinaciju sa tajnikom Crvenog križa Hercegovačko-neretvanske županije, pružaju značajnu pomoć.

U cilju što boljeg odgovora na aktuelnu situaciju održan je i koordinacijski sastanak između federalnih, županijskih i općinskih predstavnika Crvenog križa na kojem su dogovorene aktivnosti Crvenog križa u narednim danima kada se očekuje dodatni priliv izbjeglica iz Ukrajine. 

 Crveni križ će osim humanitarne pomoći, psihosocijalne podrške i aktivnosti Službe traženja pružiti i usluge testiranja na COVID-19 putem antigen testova, prilikom dolaska novih izbjeglica, a prije samog smještaja kako bi se preveniralo potencijalno širenje zaraze.

Inače, danas je održan i dodatni seminar osvježenja znanja iz oblasti Službe traženja i obnavljanja obiteljskih veza.

Crveni križ Federacije BiH će, kroz svoju strukturu, nastaviti pružati podršku izbjeglicama koje budu pristizale u našu zemlju.

Podsjećanja radi, aktivan je i humanitarni broj 17023 putem kojeg građani mogu donirati 2KM za pomoć ugroženom stanovništvu Ukrajine.

Kopirati
Drag cursor here to close