BiH za narod Ukrajinu

Crveni križ prikuplja pomoć za Ukrajinu, evo kako možete donirati

Crveni križ kao najveća humanitarna mreža vođena humanitarnim principima nastoji olakšati ljudsku patnju, zaštititi živote i zdravlje i očuvati ljudsko dostojanstvo, posebno tokom oružanih sukoba i drugih kriznih situacija.
Vijesti / Flash | 28. 02. 2022. u 19:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prateći događaje u Ukrajini Crveni križ Federacije BiH izražava zabrinutost, kao i duboko suosjećanje s narodom Ukrajine. Crveni križ kao najveća humanitarna mreža vođena humanitarnim principima nastoji olakšati ljudsku patnju, zaštititi živote i zdravlje i očuvati ljudsko dostojanstvo, posebno tijekom oružanih sukoba i drugih kriznih situacija.

S tim u vezi Crveni križ u BiH pokrenuo je humanitarni broj 17023 za pomoć ugroženom stanovništvu Ukrajine.

"Svaka donacija je bitna, zato ne oklijevajte - pozovite broj - 17023 da humanost pobijedi! Kao sastavna komponenta Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i članica Međunarodne mreže za obnavljanje obiteljskih veza Crveni križ u BiH vođen humanitarnim principa i potrebama u kriznim situacijama stavlja na raspolaganje Službu traženja u slučaju potreba nastalih u sukobima u Ukrajini. Programom Obnavljanja obiteljskih veza nastoji se spriječiti nasilno razdvajanje članova obitelji i njihov nestanak. Ove aktivnosti često su vezane za psihološku, pravnu i drugu podršku porodicama i pogođenim osobama", priopćeno je iz Crvenog križa u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close