Nakon akcije prikupljanja

Čapljina: Tri tone pomoći otpremljene za potresom pogođena područja

Nakon desetodnevne aktivnosti prikupljanja pomoći namirnice su sortirane, vozila su izvagana te je pomoć poslana prema Hrvatskoj.
Lifestyle / Flash | 12. 01. 2021. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Čapljina: Tri tone pomoći otpremljene za potresom pogođena područja

Tri tone pomoći u vidu različitih potrepština i namirnica otpremljene su u utorak ujutro prema potresom pogođenim područjima u Hrvatkoj.

Nakon višednevne aktivnosti prikupljanja pomoći namirnice su sortirane, vozila su izvagana te je pomoć poslana prema Hrvatskoj.

Kako su nam rekli u Crvenom križu Čapljina, među potrepštinama su hrana, higijena, deke, odjeća, grijači i slične potrepštine.

Foto: Bljesak.info / Čapljina: Tri tone pomoći otpremljene za potresom pogođena područja

Inače, pored akcije Crvenog križa, akciju su u Čapljini ranije inicirali i lokalni gospodarstvenici koji su postavili punktove po gradu, nakon čega je krenulo prikupljanje potrepština koje su kasnije skladištene u Akademiji i koje su ranije poslane u Hrvatsku.

Pored građana čapljine, gospodarstvenika i ugostitelja, valja spomenuti i pomoć HGSS-a Čapljina i tvtki Elting i Pažin, koji su organizirali prijevoz. 

U akciji su veliki udio dali i Dom za stare i nemoćne Domanovići, Čapljinske mame te Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Smiljanom Vidićem.

Kopirati
Drag cursor here to close