Jedino tako

Budućnost putovanja: Cijepi se i instaliraj aplikaciju za praćenje

Sve češće mogu se čuti različita rješenja kojim bi se svjetskim putnicima omogućilo da lakše putuju i u vrijeme pandemije.
Lifestyle / Flash | 24. 11. 2020. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna udruga za zračni prijevoz (IATA), koja predstavlja brojne velike svjetske aviokompanije, razvija niz mobilnih aplikacija koje će pomoći putnicima da se snađu u ograničenjima za putovanja u vrijeme pandemije COVID-19.

Istodobno, te aplikacije omogućit će vladama i i zračnim kompanijama da na siguran način razmjenjuju informacije, najavila je IATA, koja planira krajem godine objaviti pilot-platformu Travel Pass i razviti je za korištenje vlasnicima pametnih telefona Android i Apple iOS u prvoj polovici iduće godine, javlja Zimo.

Zdravstveni i drugi podaci o putnicima neće se pohranjivati centralno, već će se autentificirati blockchainom, pa će potrošači moći kontrolirati podatke koje dijele, rekla je IATA.

Nova aplikacija "Contactless Travel" kombinirat će podatke iz putovnica s podacima o testiranju i cijepljenju koje prima iz laboratorija.

Međutim, australski nacionalni avioprijevoznik Qantas objavio je u utorak da će inzistirati na tome da se međunarodni putnici cijepe prije letenja i opisao taj potez "nužnošću".

Kopirati
Drag cursor here to close