Kršenje privatnosti

Britanski princ Harry iznenadno se pojavio na sudu u Londonu

Harry, mlađi sin kralja Charlesa, pokrenuo je tužbu protiv Associated Newspapers, kao i pjevač Elton John, njegov suprug i režiser David Furnish, te glumice Elizabeth Hurley i Sadie Frost.
Lifestyle / Flash | 27. 03. 2023. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski princ Harry iznenadno se pojavio na Visokom sudu u Londonu u ponedeljak kada su on i još šest istaknutih osoba pokrenili tužbu protiv izdavača lista Daily Mail zbog godina navodnog prisluškivanja telefona i kršenja privatnosti.

Harry, mlađi sin kralja Charlesa, pokrenuo je tužbu protiv Associated Newspapers, kao i pjevač Elton John, njegov suprug i režiser David Furnish, te glumice Elizabeth Hurley i Sadie Frost.

Princ, koji je doputovao iz svog doma u Kaliforniji, sjedio je samo nekoliko koraka dalje od velike grupe novinara. Frost je takođe bio na sudu. Očekuje se da nitko od podnositelja tužbe ne govori tijekom četvorodnevnog preliminarnog ročišta, prenosi Hina.

Oni navode da su bili žrtve "brojnih nezakonitih radnji" koje su počinile novine Associated Newspapeara Daily Mail i Mail on Sunday, navode njihovi odvjetnici u izvodima podnesaka upućenih sudu.

To je uključivalo hakiranje poruka na mobilnim telefonima, prisluškivanje poziva, dobijanje privatnih informacija kao što su medicinski kartoni prevarom ili "klevetanje", korištenje privatnih istražitelja za nezakonito pribavljanje informacija, pa "čak i naručivanje provale i ulaska u privatnu imovinu", navodi se u izvodima.

Navodna aktivnost trajala je od 1993. do 2011. godine, "čak se nastavila i nakon 2018.", tvrde odvjetnici.

Associated Newspapers je priopćeno da "potpuno i nedvosmisleno" negira optužbe. Također, traži se da se slučaj izbaci.

U podnescima na sudu, navodi se da su tvrdnje zasnovane na zaključcima, a ne na dokazima, i da su podnositelji tužbe dali malo ili nimalo dokaza o nezakonitom prikupljanju informacija od strane njegovih novinara što odlučno negira.

Tužitelji tvrde da su dokazi uvjerljivi i da ih treba potvrditi na suđenju, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close