Još jedna optužba

Britanska policija optužila Kevina Spaceyja za seksualno zlostavljanje

Spacey bi se na sudu trebao pojaviti u četvrtak, priopćila je londonska Metropolitanska policija. Policija je potvrdila da je Spacey optužen po pet točaka koje je odobrilo državno tužiteljstvo nakon uhićenja.
Lifestyle / Flash | 13. 06. 2022. u 20:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska policija priopćila je u ponedjeljak da je optužila glumca Kevina Spaceyja na temelju navoda o seksualnom zlostavljanju zbog čega bi se glumac trebao u četvrtak pojaviti na sudu.

Tužitelji su prošlog mjeseca odobrili podizanje optužnice protiv 62-godišnjeg Spaceyja i to po četiri točke optužbe za seksualni napad na trojicu muškaraca te još jednu točku za navođenje osobe na sudjelovanje u penetrativnom seksualnom činu bez pristanka.

Policija je priopćila da su se navodni napadi dogodili između ožujka 2005. i travnja 2013. i to četiri u Londonu i jedan u Gloucestershireu. Uključivali su jednog muškarca koji je sada u četrdesetim godinama i dvojicu muškaraca koji su sada u tridesetima.

Spacey bi se na sudu trebao pojaviti u četvrtak, priopćila je londonska Metropolitanska policija. Policija je potvrdila da je Spacey optužen po pet točaka koje je odobrilo državno tužiteljstvo nakon uhićenja, prenosi Hina.

Oskarovac Spacey poručio je, kako prenosi Reuters, da je spreman braniti se pred sudom u Velikoj Britaniji i da je siguran kako će svako suđenje dokazati njegovu nevinost.

Spacey je nekad bio jedna od najvećih američkih filmskih zvijezda, no uvelike se povukao iz javnosti nakon što je prije pet godina optužen za seksualno zlostavljanje.

U studenom 2017. londonsko kazalište Old Vic priopćilo je da je od 20 muškaraca zaprimilo 20 odvojenih optužbi za Spaceyjevo neprimjereno ponašanje. Riječ je o muškarcima koji su sa Spaceyjem bili u kontaktu u kazalištu ili vezano za njega, u periodu između 1995. i 2013.

Nakon što su na vidjelo izašle optužbe za seksualno zlostavljanje, Spacey je izbačen iz TV serije “Kuća od karata” i iz filma "Sav novac svijeta".

Kopirati
Drag cursor here to close