Fresno

Brazilci opčinjeni Nacionalnim parkom "Sutjeska"

Lifestyle / Flash | 20. 03. 2016. u 14:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi rock benda Fresno opčinjeni su ljepotama i simbolikom Nacionalnog parka "Sutjeska" i spomenika na Tjentištu, pa je jedan od njihovih albuma imao fotografiju spomenika za naslovnu stranu, gdje su snimili prvi od ukupno šest spotova. Spot za pjesmu "Acordar" - "Probudi se" je premijerno prikazan u kolovozu 2015. godine, a realizirala ga je agencija MANIA iz Banja Luke u suradnji sa OK festom.

Nakon pola godine, došlo je vrijeme da se objavi preostalih pet akustičnih verzija spota, koje je agencija MANIA realizirala volonterski. Tajna čuvana pola godine, svoju premjeru doživjela je na MTV Brazila kada je prikazan jedan od pet spotova, što je naišlo na ogromno zanimanje ljubitelja ovog popularnog benda.

Sa albuma "Infinito" predstavit će svoje akustične verzije spotove "Sutjeska/Farol", "Cada Poça", "Eu Sou A Maré Viva" i "Sobreviver e Acreditar".

Velika čast i odgovornost da momke, čiji spotovi na YouTubeu imaju milijunske preglede, dovedu u Banja Luku i predstave medijima, ali i da snime njihove spotove, pripala je marketing agenciji MANIA.

"Kada smo snimali prvi spot za pjesmu 'Acordar' na iznenađenje smo ga završili nekoliko dana ranije i kako je spot bio u jednom kadru mogli smo odmah da vidimo rezultat. Ja sam bio oduševljen, a tako mi je izgledala i ostala ekipa, ne samo mi iz benda, već i ekipa iz agencije MANIA. Jednostavno, i njima i nama se javila želja da se ne zaustavimo na samo jednom snimanju, pa nam je ponuđeno da snimimo još nekoliko jednostavnih akustik spotova, što smo naravno prihvatili. U pripremi našeg dolaska stekao sam utisak da će ovo biti kvalitetna suradnja, što je i bio slučaj, ali posebno me oduševilo što su volonterskim angažmanom podržali naše preostale akutsik spotove", kazao je za N1 Frontmen benda "Fresno" Lucas Silveira.

"Uvijek je zabavno kada treba da pronađete način da spojite kreativnost između različitih vrsta umjetnosti, u ovom slučaju glazbe i filma, a na sve to izazov je bio i spojiti dvije kulture. Kada smo snimili spot za pjesmu ,,Acordar’’, osjetili smo veliko olakšanje, jer je to bilo dosta bolje od planiranog. Poneseni rezultatom snimanja, odlučili smo da nastavimo suradnju. Za vrijeme putovanja i snimanja često smo uživali u njihovim akustičnim verzijama koje su izvodili kada smo imali slobodnog vremena. Ideja je bila da snimamo upravo te akustične verzije. Cilj nije bio tehnički izazov, već baš suprotno, što jednostavnije snimanje, da bude što prirodnije, intimnije i da ništa ne odvlači pažnju od pjesme", kazao je režiser spota Dajan Javorac.

Agencija MANIA i OK Fest nekoliko godina aktivno rade na promociji Nacionalnog parka "Sutjeska", a ova suradnja je već izrodila spotove za "OrthodoxCelts" iz Srbije, ali i za bend "Sopot" iz Banja Luke, kao i promotivni video za Nacionalni Park "Sutjeska".

Kopirati
Drag cursor here to close