Sheyla

Bosanska Adele snimila novi cover Minefields

Lifestyle / Flash | 19. 04. 2021. u 15:11 Bljesak.info
Minefields - Cover By Sheyla

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačka pjevačica Šejla Grgić, poznatija kao Sheyla, svim štovateljima njenog rada je poklonila novi cover. Pjesma "Minefields", koju u originalnoj verziji izvode Faouzia i John Legend, na jedinstven način demonstrira izuzetne vokalne i sviračke vještine spomenute mlade umjetnice.

Ova magistrica na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu, zadnjih nekoliko godina regionalnu i svjetsku muzičku karijeru realizira kroz sevdalinku, kao vokalistica popularnog benda Divanhana, ali nerijetko se vraća ljubavi prema popularnoj mainstream muzici.

U prosincu 2015. godine realizira cover za pjesmu "Hello" od Adele čime prvi put skreće pažnju šire javnosti na svoj rad. Nedugo nakon toga mediji u susjednoj Hrvatskoj je nazivaju "Bosanska Adele" što je sasvim sigurno ovoj mladoj umjetnici dalo dodatni vjetar u leđa kako bi što posvećenije i studioznije nastavila usavršavati svoj nesvakidašnji talenat.

Uslijedile su mnogobrojne obrade svjetskih hitova, rad na brodvejskom hit mjuziklu "The 25th Annual Putnam County Spelling Bee, kabareu “BH Broadway - Moja pjesma” te mnogobrojni koncerti s njenim matičnim bendom Divanhana širom regije i Europe, ali i van našeg kontinenta.

Sheyla trenutno podučava pjevanje i klavir u Pop Rock školi u Sarajevu, ali radi i na pripremi novog albuma Divanhane koji, u neslužbenom razgovoru za naš portal, najavljuje za jesen ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close