Od 18. do 20. kolovoza

Blidinje domaćin XXVI. Dana planinara Herceg-Bosne

Po najavama organizatora, na skupu se očekuje oko 600 planinara iz BiH, Srbije i Hrvatske.
Lifestyle / Flash | 16. 08. 2023. u 17:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Planinari

U organizaciji Planinarskog društva ''Orlova stina'' Tomislavgrad od 18. do 20. kolovoza u Parku prirode Blidinje ispred tamošnjeg planinarskog doma bit će održani XXVI. Dani planinara Herceg-Bosne.

Po najavama organizatora, na skupu se očekuje oko 600 planinara iz BiH, Srbije i Hrvatske.

"Usponi na vrhove Pločno na Čvrsnici, te Veliki Vran i Jelinak uz vodiče, natjecanje u starim sportovima, druženje uz logorsku vatru te glazba uživo, samo su dio onoga što nudi ovaj trodnevni skup planinara”, poručili su iz Planinarskog društva Mijatovi dvori Tomislavgrad.

Prvi dan planiran je prihvat planinara i smještanje u Dom, kao i postavljanje šatora, s tim da organizatori nude i otvaranje izložbe duvanjskih akademskih slikara i amatera pod nazivom “Naši za nas”.

U subotu, 19. kolovoza također je moguć prihvat planinara te njihovo smještanje, a prva zahtjevna tura počinje već u 6 sati ujutro gdje će se u trajanju od 9 sati planinari popeti na vrh Pločno-Čvrsnica.

Druga srednje zahtjevna tura započinje u 7 sati, a cilj joj je Veliki Vran, dok je cilj treće, manje zahtjevne ture, vrh Jelinak.

Domaćini su osigurali i ručak koji je u 15 sati, u 16 počinju sportska natjecanja, a od 17 sati je ceremonija otvaranja sa obraćanjem domaćina te predstavnika Planinarskog saveza Herceg Bosne i lokalnih zajednica.

Nakon toga slijede predavanja Speleološkog društva Mijatovi dvori vezano za speleologiju, a zatim sastanak i domjenak za predstavnike društava i Saveza.

Za nedjelju, 20. kolovoza, organizator je predvidio šetnju oko Blidinjskog jezera, a u podne svetu misu kod križa na Borovoj glavi, milenijsku fotografiju Vinka Ljubasa te u 15 sati zatvaranje XXVI. Dani planinara Herceg-Bosne.

Kopirati
Drag cursor here to close