76. godišnjica slavne bitke

Antifašisti iz regije se okupljaju na Tjentištu 16. lipnja

Dogovoreno je da se središnja manifestacija održi u Dolini heroja na Tjentištu u nedjelju, 16. lipnja sa početkom u 11:45 sati.
Lifestyle / Flash | 31. 05. 2019. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Tjentištu je održan sastanak delegacija krovnih državnih saveza antifašističkih organizacija iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Tema sastanka bila je operacionalizacija svečanosti koje će biti organizirane u povodu 76. godišnjice slavne Bitke na Sutjesci, poznatije kao Peta neprijateljska ofanziva.

Kao što je ranije dogovoreno nositelj programskih sadržaja i operativni izvršitelj ove godine je Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske.

Dogovoreno je da se središnja manifestacija održi u Dolini heroja na Tjentištu u nedjelju, 16. lipnja sa početkom u 11:45 sati.

Program će početi polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen kosturnici, a nakon odavanja pošte palim borcima Sutjeske bit će izveden svečani program u kojem će sudjelovati značajni umjetnici iz Hrvatske kojima će se, kao gosti, priključiti i umjetnici iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 

Nakon svečanog programa biće organiziran tradicionalni partizanski ručak, a druženje uz pjesmu, igru i brojne razgovore i dogovore nastaviće se do kasnih večernjih sati. Pored brojnih antifašista iz svih država nastalih raspadom Jugoslavije očekuju se i delegacije raznih nivoa vlasti iz više ex, Jugoslovenskih država. Organizator vjeruje da će ovo biti jedno od masovnijih okupljanja antifašista na Sutjesci posljednjih godina.
Kopirati
Drag cursor here to close