Podcast ''Sredinom''

Adela Gosto: Ima momenata kada se pitam 'što mi je sve ovo trebalo'

''Bezbrižno sam ušla u politiku, i protivnici me nisu doživjeli i vidjeli kao prijetnju. Da su i u jednom momentu vidjeli potencijalnu prijetnju u meni, ne bih ušla u Gradsko vijeće Mostara. Ja sam jedna od rijetkih kojoj nisu ukradeni glasovi''
Lifestyle / Flash | 08. 02. 2024. u 17:10 M.L. | Bljesak.info
SREDINOM #61 | ADELA GOSTO: IMA MOMENATA KADA SE PITAM ''ŠTO MI JE SVE OVO TREBALO''

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska vijećnica i aktivistica Adela Gosto bila je gošća 61. izdanja podcasta ''Sredinom''.

Novinarka ONASA-e dugi niz godina, aktivistica, a sada i vijećnica GV Mostara.

Kaže da se trudi ići ''sredinom'' u politici, a u privatnom životu je ipak prilično ''isključiva''.

''Politika se počela baviti nama na ružan način i zato sam se ja počela baviti politikom. Ima momenata kada se pitam što mi je sve ovo trebalo'', kazala je između ostalog u podcastu ''Sredinom'' Adela Gosto.

Na upit je li se nadala mandatu, odgovara:

''Nisam znala u što ulazim, da sam znala što se radi na izborni dan i sve krađe...vjerojatno ne bih imala to samopouzdanje, ja sam u to sve naivno ušla. Bezbrižno sam ušla u politiku, i protivnici me nisu doživjeli i vidjeli kao prijetnju. Da su i u jednom momentu vidjeli potencijalnu prijetnju u meni, ne bih ušla u Gradsko vijeće Mostara. Ja sam jedna od rijetkih kojoj nisu ukradeni glasovi''.

Zašto smatra da je Mostar duboko podijeljen grad i da je nacionalna mržnja veća nego 1993., je li i dalje živimo u patrijarhatu, zašto su samo 'neke vijećnice glasne, a druge ušuškane', zbog čega se na razvedene žene gleda kao 'osakaćene', da li je ikad riješen slučaj paljenja njezinog osobnog automobila, kako provodi slobodno vrijeme mimo gradske vijećnice, je li sport i dalje bitan segment njezinog života i kako je 'od vrata do vrata' skupljala novac za održavanje mostarskih skokova - samo su neke od zanimljivih tema koje smo 'prošli' u razgovoru s ovom vijećnicom.

Adela kroz razgovor napominje da je empata i da se trudi pomoći običnom čovjeku, građaninu, a nerijetko mnogo vremena provodi s Mostarcima slušajući njihove probleme i pokušavajući pronaći rješenje za problem/e koje imaju.

Pišu joj na društvene mreže, privatno i gdje god stignu. Ona pak ističe, da 'nije obična političarka' i da politika treba biti na usluzi građanima, a ne obratno, 'da se troja vrata moraju proći' da biste došli do nekog političara/ke.

Kopirati
Drag cursor here to close