Izuzetak od pravila

U Hrvatsku možete lako ako ste digitalni nomad!

Za prelazak u RH priznavat će se brzi antigenski testovi, koje međusobno priznaju države članice EU.
Lifestyle / Flash | 01. 04. 2021. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 1.4.2021. vrijede nova pravila za ulazak u Republiku Hrvatsku.

Za prelazak u RH priznavat će se brzi antigenski testovi, koje međusobno priznaju države članice EU.

Također moći će se ući i s potvrdom o cijepljenju (priznaju se i kineska i ruska cjepiva) ili potvrdom o preboljenoj bolesti Covid-19 koja će važiti 180 dana, a ne 90 kao prije", stoji u priopćenju Grada Mostara.

"Za ulazak u RH priznavat će se i brzi antigenski testovi, koje međusobno priznaju države članice EU. Također, moći će se ući i s potvrdom o cijepljenju ili potvrdom o preboljeloj bolesti COVID-19 koja će važiti 180 dana, a ne 90 kao prije. Uređen je prijelaz granice zbog turizma, u izuzetke za prijelaz granice uvršteni su i digitalni nomadi i djeca do sedam godina ako su s roditeljima ili skrbnicima koji posjeduju negativan test ili potvrdu o cijepljenju ili preboljeloj bolesti, a za prelazak preko granice neće morati imati negativan test", kazao je voditelj hrvatskog Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

"Vi znate da se na razini EU radi na dokumentu COVID putovnica. Nema zaključka kada su u pitanju cjepiva koja nisu odobrena od EU. Što se tiče nas, ljudi koji su se cijepili ruskim i kineskim cjepivom bit će tretirani kao i ostali", kazao je Božinović. Capak je objasnio da zemlje članice imaju mogućnost same odlučiti, uz uvjet da to mogu certificirati. "Mi smo donijeli odluku da ćemo priznati potvrdu i za ona cjepiva koja nisu registrirana na području EU i to vrijedi od 1. travnja", dodao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Kopirati
Drag cursor here to close