Platinasti pir

70 godina braka Ante i Mile Vukoja iz Širokog Brijega

U braku su dobili sedmoro djece, pet sinova i dvije kćeri.
Lifestyle / Flash | 30. 01. 2022. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Facebook / 70 godina braka Ante i Mile Vukoja iz Širokog Brijega

Rijetko koji par može se pohvaliti da je zajedno proslavio zlatni pir od 50 godina, dijamantni od 60 godina je još rjeđi, a za onaj platinasti od 70 godina – rijetko tko da je uopće i čuo.

No Mila (94) i Ante Vukoja (92) svoje sudbonosno da su izrekli prije točno toliko godina.

Ante Vukoja rođen u mjestu Gornji Mamići 1929. u Širokom Brijegu i Mila Vukoja (djevojački Čolak) rođena 1927.u mjestu Dužice u Širokom Brijegu vjenčali su se 1952. u Dužicama.

Na pitanje kako su se upoznali, dali su nam isti odgovor: "Moj sinko nije u ono vrijeme bilo ko' sada. Sjedila u mene u kući tri momka kraj ognjišta, i tako nekoliko večeri i ja odem za dida".

"Nikad nas život milovao nije, živjelo se od duhana, po danu sadi, okopaji, niži, a uvečer križaj. Ja uvečer iskrižaj, a baba ujutro nosi u Mostar, i gledaj da te ne uhvate žandari."

No bilo je i trenutaka kada se nije moglo osloniti samo na prihode od duhana, pa je Ante trbuhom za kruhom 2 godine proveo u Njemačkoj. Kako objašnjava otišao je kako bi u tom vremenu zaradio za traktora i mogao prehranit obitelj. Jer traktor o ono vrijeme a i danas je bio pola posla. Pa kad se Ante vratio, osim sadnje duhana zarađivao je i radom na traktoru kod susjeda i prijatelja.

U braku su dobili sedmoro djece, pet sinova i dvije kćeri. Nažalost, jedna kćer je preminula zbog bolesti. Imaju petnaest unučadi. Blagoslov im je udijelio fra Velimir Mandić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close