Mali Indijac

11 mu je godina, a ima IQ veći od Einsteina i Hawkinga

Lifestyle / Flash | 04. 07. 2017. u 05:20 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječak genijalac iz Velike Britanije na Mensinom IQ testu postigao je bolji rezultat od Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga.

Kako bi se priključio "elitnoj zajednici inteligentnih ljudi", Arnav Sharma sa samo 11 godina pristupio je prestižnom testu u Velikoj Britaniji te postigao nevjerojatni rezultat - 162, što je za 2 više od navodnog IQ-a Einsteina i Hawkinga, piše Independent.

Prosječni rezultat na testu iznosi 100, a za pristup tom udruženju visokointeligentnih pojedinaca potrebno je postići bolji rezultat od 98% ljudi, piše Independent. Trenutno Mensa broji oko 20 tisuća članova, a samo 1500 ih je mlađih od 18 godina. Pristupiti testu moguće je već s 10 godina.

Arnav, čiji hobiji uključuju badminton, plivanje i čitanje, rekao je za Independent da mu test nije bio toliko težak. "Nisam se spremao prije", rekao je te otkrio da je testiranje trajalo 2,5 sata. Ipak, priznao je kako je nekoliko pitanja morao pogađati "jer nije imao puno vremena", prenosi Index.hr,

Njegovi roditelji bili su iznenađeni rezultatom, ali i presretni. Sharma svoju inteligenciju želi koristiti kako bi pomogao svijetu, no još uvijek nije siguran na koji način.

Kopirati
Drag cursor here to close