Vaš vodič za bezbrižno ljetovanje!

10 neizostavnih stvari koje jamče bezbrižno ljetovanje

Ljeto je stiglo, a s njim i planiranje putovanja. Bilo da se radi o ljenčarenju na plaži, aktivnom odmoru ili istraživanju nepoznatih destinacija, priprema je ključna.
Lifestyle / Flash | 05. 07. 2023. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da bi cijeli proces protekao bez stresa, donosimo Vam 10 neizostavnih stvari koje morate ponijeti na ljetovanje. 

1. Lagana odjeća i obuća

Lagana odjeća i obuća od prirodnih materijala će Vam omogućiti opuštanje i uživanje u zasluženom odmoru. Lepršave ljetne haljine, sandale te modni dodaci poput šešira i sunčanih naočala će Vam pomoći da izgledate lijepo i imate slobodu kretanja. Nemojte zaboraviti i na trendi kupaće kostime koje ste kupili baš za ovo ljeto!

Ako ste avanturistički tip i ne možete cijeli dan biti na jednom mjestu, ne zaboravite ponijeti udobne i lagane tenisice za sve Vaše ljetne avanture. Da ne bi nosili odjeću i obuću koju nećete iskoristiti dobro bi bilo pripremiti odjevnu kombinaciju za svaki dan koji ćete provesti na ljetovanju. 

2. Zaštita od sunca

Odlazak na ljetovanje bez kreme za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom je nezamislivo. Sunce u ljetnim mjesecima je nemilosrdno tako da je prava zaštita od sunca neophodna.

Ako imate djecu, za njih kupite posebne proizvode namijenjene za osjetljivu dječju kožu i sklonite ih sa sunca u vremenu kada su sunčane zrake najjače. Pravilnom zaštitom kože od sunca ne samo da sprječavate opekotine od sunca nego se i brinete za dugotrajno zdravlje Vaše kože.

3. Probiotici 

Probiotici su jako bitan dodatak za svako putovanje tako da ih obavezno uvrstite u svoju putnu torbu. Na ljetovanju nam se često dogode probavne smetnje zbog drukčije hrane, stresa zbog putovanja ili promjene vremenske zone.

Neke od tih smetnji mogu potrajati velik dio odmora i upropastiti ga tako je konzumacija probiotika kada krenete na putovanje poželjna kako ne bi došlo do neželjenih problema. Ako imate osjetljivu probavu držite se hrane koja vam je poznata i koju lako probavljate te obratite pažnju na datum isteka namirnica koje kupujete u lokalnim trgovinama. 

4. Ponesite nešto za zabavu 

Ljetovanje je savršeno vrijeme kada se potpuno možete posvetiti sebi i svojim hobijima. Dobra knjiga,  neka društvena igra, fotoaparat ili čak omiljeni glazbeni instrument Vam mogu učiniti večeri na odmoru nezaboravnim.

Ako još tome dodamo odlično društvo s kojim putujete, zabava je zajamčena. Ako putujete s djecom, uvijek možete prošetati s njima ili se zabaviti uz neku društvenu igru na terasi s koje možete uživati u zvuku mora i smijehu Vaših najdražih.

5. Lijekovi za bolove

Lijekovi za bolove su obavezna stvar koju trebamo imati pri ruci za bezbrižno ljetovanje. Glavobolje, grlobolje i razne alergije su česti gosti na ljetnom odmoru tako da je bolje ponijeti sve ono što nam može olakšati potencijalne bolove na odmoru.

U slučaju da putujete s djecom potrebno je ponijeti sirupe i probiotike jer su djeca osjetljiva na promjene te se lako razbole. Ne zaboravite i neki dobar sprej za komarce na prirodnoj bazi kako ne bi došlo do svrbeža i ranica po tijelu. Količina lijekova koje ćete ponijeti ovisi o vremenu koje ćete provesti na odmoru tako da je prilagodite tome. 

6. Dokumenti i putno osiguranje 

Dokumenti poput putovnice, osobne iskaznice te rezervacije smještaja su obavezna ručna prtljaga. Spremite ove stvari na vidljivo mjesto večer prije puta, kako ih ne bi tražili ujutro kada imate puno obaveza pred polazak.

Još jedna stvar koju je dobro imati pri ruci je putno osiguranje. Možete ga uzeti u slučaju da putujete na dalja odredišta kako bi si osigurali put bez stresa u slučaju neprilika. 

7. Putni mini hladnjak

Putni mini hladnjak je neizostavan dio prtljage ako planirate većinu dana provesti na plaži. Dolaze u raznim veličinama tako da možete kupiti onaj koji Vam najviše odgovara. Ako idete u paru, mini hladnjaci u koje možete smjestiti par limenki soka ili drugog omiljenog osvježavajućeg pića će biti sasvim dovoljni. 

Ako je pak u pitanju obitelj, onda je bolje odabrati veći hladnjak u koji može stati puno više stvari poput sokova, voća, pudinga ili ukusnih čokoladnih proizvoda. Vaši ukusni zalogajčići će ostati ohlađeni tijekom dana a Vi možete uživati u Vašim ljetnim avanturama!

8. Univerzalni kabel za punjenje

Univerzalni kabel za punjenje je obavezan dio svake prtljage. Odličan je jer ga možete priključiti na različite uređaje i ne zauzima mnogo prostora. Kako bi se izbjegle komplikacije i nered s brojnim kablovima i adapterima, univerzalni kabel za punjenje dolazi s različitim priključcima kao što su USB-C, Micro USB i Lightning.

Tako ćete moći puniti različite uređaje poput mobilnih telefona, tableta, fotoaparata ili prijenosnih zvučnika bez potrebe za više različitih kabela. Ovaj praktični kabel je izdržljiv, lagan i kompaktan, što ga čini idealnim suputnikom na svakom putovanju.

9. Higijenski proizvodi i kozmetika

Kada se pripremate za odmor, važno je spakirati odgovarajuće higijenske proizvode i kozmetiku. Kada pričamo o kozmetici ponesite samo ono nužno za što ste sigurni da ćete koristiti. Da ne bi nosili cijela pakovanja kozmetike možete odvojiti određenu količinu u manja pakovanja posebno namijenjena za to.

Što se tiče higijenskih proizvoda ne zaboravite na četkicu i pastu za zube, šampon i regenerator za kosu, gel za tuširanje, brijač, češalj te losion za tijelo. Ovo su neke osnovne stvari svake kozmetičke torbice koju možete nadopunjavati sredstvima koja su Vam neophodna. 

10. Sredstva za dezinfekciju 

Dezinfekcijska sredstva su jako bitna na svakom putovanju jer pomažu u sprječavanju širenja bakterija i drugih mikroorganizama. Neka od najčešćih koja ljudi nose na putovanja su gelovi i maramice za dezinfekciju. Dolaze u različitim pakovanjima te možete birati ona manja koja Vam lako stanu u ručnu prtljagu. Kada birate dezinfekcijske gelove kupite one koji sadrže najmanje 60% alkohola.

Što se tiče vlažnih maramica za dezinfekciju dobro dođu  za brzo čišćenje površina ili predmeta koje često koristite, poput mobilnih telefona ili ručki vrata. Također, ako putujete dugo te morate koristiti javne toalete ova Vam sredstva mogu jamčiti bolju zaštitu i higijenu. Zapamtite da dezinfekcijska sredstva nisu zamjena za pranje ruku sapunom i vodom. Koristite ih kao dodatak redovitoj higijeni, posebno kada pranje ruku nije odmah dostupno.

 I za kraj

Kao što možete vidjeti, priprema za ljetovanje više je od odabira savršenih odjevnih kombinacija. Naša lista pokazuje da su praktičnost i zdravlje na putu jednako bitni. Od nezaobilaznih krema za sunčanje, do sredstava za dezinfekciju i omiljenih romana za plažu - svaki detalj je važan za nezaboravno i bezbrižno ljetovanje. Osim svih ovih stvari koje jamče bezbrižno ljetovanje, ne zaboravite pozitivnu energiju i osmijeh jer bez toga nema savršenog odmora!

Kopirati
Drag cursor here to close