Pozvali na dijalog

Puljić i Kavazović: Trenutna situacija nikome ne doprinosi

Pozvali su domaće i međunarodne dužnosnike na dijalog i smanjivanje napetosti koja nikome u zemlji, nedavno izašloj iz rata, ne koristi te može samo još više doprijeniti i onako velikom iseljavanju stanovništva svih vjera i nacija iz BiH.
Kultura / Vjera | 15. 10. 2021. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik BK-a BiH Vinko kard. Puljić i reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović susreli su se u petak u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu.

Dvojica vjerskih poglavara u BiH razgovarali su o odnosima Katoličke Crkve i Islamske zajednice za koju su utvrdili kako je izuzetno dobra te su izrazili nadu da će takva ostati i u budućnosti.

Vrhbosanski nadbiskup informirao je reisu-l- ulemu o radu Prve sinode čija su zasjedanja u tijeku te mu je zahvalio što je bio nazočan na njezinom otvorenju.

Također su se dotaknuli aktualne situacije u zemlji koju su ocijenili složenom u političkom i sigurnosnom pogledu, koja se dodatno komplicira u opasnom smjeru čiji se ishod ne može predvidjeti.

Pozvali su domaće i međunarodne dužnosnike na dijalog i smanjivanje napetosti koja nikome u zemlji, nedavno izašloj iz rata, ne koristi te može samo još više doprijeniti i onako velikom
iseljavanju stanovništva svih vjera i nacija iz Bosne i Hercegovine.

Osobito su istaknuli potrebu prestanka huškačkog rječnika te stvaranja ozračja poštivanja i pomirenja među svima te uvažavanja prava svakoga čovjeka poštujući njegov identitet u procesu stvaranja društva jednakih prava. Napomenuli su kako je svaki dijalog, samim tim i politički, uvijek
dobrodošao te kako je poželjan da bi se u demokratskim uvjetima rješavala nagomilana pitanja.

Kopirati
Drag cursor here to close