U susret ramazanu

Mostar: Svečanim programom obilježen dolazak mjeseca ramazana

Kultura / Vjera | 26. 05. 2017. u 17:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Info servis Medžlisa Islamske zajednice Mostar organizirao je u petak svečani program i defile svojih aktivista, učenika osnovnih škola i polaznika Vrtića "Zemzem".

U sklopu svečanosti "U susret ramazanu", koja je održana ispred Karađoz-begove džamije, upriličeno je izvođenje ilahija i različitih igrokaza, a djeca su puštanjem balona iskazala radost povodom dolaska mjeseca ramazana.

Po riječima koordinatora za mlade Info servisa Medžlisa IZ-a Mostar Arnela Demirovića, cilj manifestacije je ukazati na ljepotu i značaj mjeseca ramazana.

"U programu je sudjelovalo 50 djece, 20 đaka iz 6. osnovne škole i 30 polaznika vrtića 'Zemzem'. Osnovci sa prigodnim balonima šetaju ulicama grada, a polaznici vrtića su čekali ispred Karađoz-begove džamije gdje je upriličen prigodan program", kazao je Arnel Demirović, koordinator Info servisa za mlade, dodajući da je cilj ove aktivnosti je bio predočiti djeci ljepotu nastupajućeg mjeseca Ramazana.

Glavni imam Medžlisa IZ-a Mostar Suljo Cikotić kazao je tom prilikom kako današnjom manifestacijom najmlađi polaznici mekteba, učenici i korisnici vrtića šalju lijepu sliku iz Mostara.

''Ovakva pozitivna priča naše dječice i iskazivanje radosti pokazuje svim ljudima da u svemu možemo prepoznati nešto pozitivno i lijepo, izmamiti osmijeh naše djece, poslati poruku radosti prolaznicima'', kazao je Cikotić, naglasivši kako je upravo smisao ramazana da oplemeni čovjeka, učini ga boljim i korisnijim članom zajednice.

Inače, tijekom mjeseca ramazana, koji nastupa večeras, Info servis Medžlisa IZ-a Mostar organizirat će, uz ostalo, niz edukativnih i humanitarnih aktivnosti, predavanja i druženja s omladinom, izvođenje ilahija, te centralnu manifestaciju - tradicionalni iftar ispod Starog mosta.

Kopirati
Drag cursor here to close