Nalaz dobar

Mons. Hoser: Vatikan pozitivno ocjenjuje međugorski fenomen

Međugorski festival održat će se u specifičnim okolnostima zbog pandemije i na koji neće moći kao i dosad doći deseci tisuća mladih
Kultura / Vjera | 01. 08. 2020. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatikan pozitivno ocjenjuje međugorski fenomen, a vrlo je pozitivan je i nalaz posebnog vatikanskog povjerenstvima za Međugorje o ukazanjima, no na papi Franji je odluka kada će ga objaviti. Otkrio je to na početku 31. Mladifesta mons. Henryk Hoser, apostolski upravitelj župe Međugorje, piše ABC portal.

''Odnos Svete Stolice prema Međugorju vrlo je dobar i pozitivan, no Crkva radi polako i mirno. Možemo reći da se situacija stabilizira sve više, a tome će pridonijeti i dolazak novog biskupa mons. Petra Palića u Mostar'', rekao je mons. Henryk Hoser u subotu na konferenciji za novinare na početku ovogodišnjeg 31. Festivala mladih.

Međugorski festival održat će se u specifičnim okolnostima zbog pandemije i na koji neće moći kao i dosad doći deseci tisuća mladih iz 80-ak zemalja svijeta te će se pratiti internetskim i televizijskim prijenosima.

''Sastajemo se 31. put za Međunarodni festival mladih koji pripada pastoralu župe Međugorje, ali koji je ovoga puta temeljno drukčiji od drugih zbog panedmije koronavirusa koju mjesecima proživljavamo zajedno. Razmišljali smo ga potpuno otkazati, ali je prevladala ideja da ga održimo, s time da fundamentalno promijenimo njegov tijek. Fizička prisutnost će biti kao inače, a drukčija je virtualna dimenzija Mladifesta'', rekao je mons. Hoser o Mladifest u koji će se ove godine održati pod nazivom 'Dođite i vidjet ćete', piše ABC.

Kopirati
Drag cursor here to close