Široki Brijeg

Mnogobrojni katolički puk na pobožnosti Puta križa u Mokrom

Kultura / Vjera | 08. 04. 2017. u 17:10 I.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogobrojni katolički puk iz cijelog širokobriješkog kraja sudjelovao je na Puta križa uz Gradinu u Mokrom, pobožnosti koja se tradicionalno održava uoči Cvjetne nedjelje.

Razmatranje Isusove muke i smrti uz križne postaje koje su mještani Mokrog postavili do vrha Gradine predmolio je fra Goran Ćorluka, mladi franjevac iz širokobriješke Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije.

''Ovaj Put križa do vrha Gradine proveli smo u molitvi, najsvetijem činu koji možemo učiniti našem Bogu. Molitva je savršeni trenutak u kojem možemo osjetiti povezanost s Bogom. Bog od nas ne traži mnogo, ne traži da budemo sveci. On razumije naše padove, naše teške životne trenutke, naše križeve. Upravo je zato Bog na zemlju poslao svoga Sina da spasi nas grešne ljude'', istaknuo je fra Goran Ćorluka u svojoj kratkoj homiliji na svetoj misi pored 11,5 metara visokog križa na vrhu Gradine.

Mještani Mokrog su 2001. godine podignuli veliki križ u znak zahvalnosti Isusu Kristu Sinu Božjemu na njegovu rođenju i otkupljenju ljudskog roda.

Kopirati
Drag cursor here to close